افزایش ماندگاری گوشت چرخکرده مرغ با استفاده از دو گونه لاکتوباسیلوس و EDTA
(ندگان)پدیدآور
زینالی, فریباعلی عباسی, نداعلی اکبرلو, جوادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
باکتریهای اسیدلاکتیک بهعنوان عوامل ضدمیکروبی قادر به جلوگیری از رشد محدوده وسیعی از میکروارگانیسمهای عامل فساد و پاتوژنهای غذازاد میباشند. مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثر ترکیبی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس پلانتارم (CFU/g 105)و اثر توأم لاکتوباسیلوسها و (50 mM)EDTA بر ماندگاری گوشت سینه مرغ انجام گرفت. گروههای مورد آزمایش شامل نمونه شاهد (بدون لاکتوباسیلوسها و EDTA)، با لاکتوباسیلوسها و بدون EDTA، با لاکتوباسیلوسها و EDTA بودند. تیمارها در دمای C° 1±4 نگهداری شدند و هر 3 روز یکبار جهت انجام آزمایشهای میکروبیولوژیکی (شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی، کلیفرم و سرمادوست) در طول 6 روز نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از لاکتوباسیلوسها و همچنین استفاده از لاکتوباسیلوسها +EDTA اثر معنیداری (05/0>p) در کاهش شمارش باکتریهای مزوفیل و سرمادوست و کلیفرم با حداقل یک روز افزایش ماندگاری داشتتند. pH تیمارهای حاوی لاکتوباسیلوسها و لاکتوباسیلوسها +EDTA، کمتر از تیمارهای کنترل بود. بهطورکلی نتایج نشان داد که تیمار حاوی لاکتوباسیلوسها +EDTA در مقایسه با تیمار فقط لاکتوباسیلوسها تأثیر بیشتری در کاهش رشد باکتریایی در طول مدت نگهداری در شرایط سرما دارد.
کلید واژگان
لاکتوباسیلوسگوشت مرغ
اتیلن دیامین تترااستیک اسید
شماره نشریه
428تاریخ نشر
2017-12-221396-10-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزTabriz Branch, Islamic Azad University
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایراندانشجوی دانشگاه ارومیه
دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
شاپا
2228-76472476-6968




