| dc.contributor.author | زینالی, فریبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی عباسی, ندا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی اکبرلو, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T04:50:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T04:50:11Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T04:50:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T04:50:11Z | |
| dc.date.issued | 2017-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-06-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-04-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زینالی, فریبا, علی عباسی, ندا, علی اکبرلو, جواد. (1396). افزایش ماندگاری گوشت چرخکرده مرغ با استفاده از دو گونه لاکتوباسیلوس و EDTA. بهداشت مواد غذایی, 7(428), 51-61. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7647 | |
| dc.identifier.issn | 2476-6968 | |
| dc.identifier.uri | http://jfh.iaut.ac.ir/article_536988.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/269657 | |
| dc.description.abstract | باکتریهای اسیدلاکتیک بهعنوان عوامل ضدمیکروبی قادر به جلوگیری از رشد محدوده وسیعی از میکروارگانیسمهای عامل فساد و پاتوژنهای غذازاد میباشند. مطالعه حاضر جهت ارزیابی اثر ترکیبی <em>لاکتوباسیلوس</em> <em>اسیدوفیلوس</em> و <em>لاکتوباسیلوس پلانتارم </em>(CFU/g 10<sup>5</sup>)و اثر توأم لاکتوباسیلوسها و (50 mM)EDTA بر ماندگاری گوشت سینه مرغ انجام گرفت. گروههای مورد آزمایش شامل نمونه شاهد (بدون لاکتوباسیلوسها و EDTA)، با لاکتوباسیلوسها و بدون EDTA، با لاکتوباسیلوسها و EDTA بودند. تیمارها در دمای C° 1±4 نگهداری شدند و هر 3 روز یکبار جهت انجام آزمایشهای میکروبیولوژیکی (شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی، کلیفرم و سرمادوست) در طول 6 روز نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که استفاده از لاکتوباسیلوسها و همچنین استفاده از لاکتوباسیلوسها +EDTA اثر معنیداری (05/0>p) در کاهش شمارش باکتریهای مزوفیل و سرمادوست و کلیفرم با حداقل یک روز افزایش ماندگاری داشتتند. pH تیمارهای حاوی لاکتوباسیلوسها و لاکتوباسیلوسها +EDTA، کمتر از تیمارهای کنترل بود. بهطورکلی نتایج نشان داد که تیمار حاوی لاکتوباسیلوسها +EDTA در مقایسه با تیمار فقط لاکتوباسیلوسها تأثیر بیشتری در کاهش رشد باکتریایی در طول مدت نگهداری در شرایط سرما دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 932 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | Tabriz Branch, Islamic Azad University | en_US |
| dc.relation.ispartof | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Food Hygiene | en_US |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس | fa_IR |
| dc.subject | گوشت مرغ | fa_IR |
| dc.subject | اتیلن دیامین تترااستیک اسید | fa_IR |
| dc.title | افزایش ماندگاری گوشت چرخکرده مرغ با استفاده از دو گونه لاکتوباسیلوس و EDTA | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 428 | |
| dc.citation.spage | 51 | |
| dc.citation.epage | 61 | |