ارزیابی کیفیت میکروبی شیرینیهای خشک عرضه شده در شهر بیرجند
(ندگان)پدیدآور
اژدری, عطاالههاشم زهی, نیلوفرنوع مدرک
Textپژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آلودگی میکروبی فراوردههای شیرینی از جمله مواردی است که باعث ابتلاء انسان به انواع بیماریهای قابل انتقال از راه دستگاه گوارش میشود. هدف از این تحقیق ارزیابی کیفیت میکروبی شیرینیهای خشک عرضه شده در شهر بیرجند بود. بدین منظور در مجموع تعداد 100 نمونه شیرینی خشک در فواصل زمانی متفاوت، برحسب میزان تراکم شیرینیفروشیها در مناطق مختلف شهر بصورت کاملا تصادفی نمونهگیری و در آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند طبق روشهای مرجع و استاندارد ملی مورد آزمون قرار گرفتند. آنالیز آماری داده ها نشان داد که میزان آلودگی به باکتریهای انتروباکتریاسه و کلیفرم به ترتیب در 13و 8 درصد نمونهها بیشتر از حد مجاز بوده ضمن آنکه هیچیک از نمونهها به باکتری اشریشیاکلی آلوده نبودند، علاوه بر آن 35 درصد نمونههای مورد بررسی به کپک و مخمر آلوده بودند که در این بین میزان آلودگی در 15 درصد نمونهها بیشتر از حد مجاز بود. نتایج این تحقیق نشان داد که در مجموع 19 درصد شیرینیهای خشک عرضه شده در شهر بیرجند به دلیل آلودگی میکروبی غیرقابل مصرف بودند، در نتیجه اعمال نظارتهای پیشگیرانه دقیقتر ضروری است.
کلید واژگان
شیرینی خشکآلودگی میکروبی
بیرجند
آلودگی میکروبی مواد غذائی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردIAU, Shahrekord Branch
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران.دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران.




