بهینهسازی عوامل مؤثر(گلوکز اکسیداز، اسیدآسکوربیک و صمغ گوار) بر خواص رئولوژیکی خمیر حاصل از آرد گندم با بکارگیری روش سطح پاسخ
(ندگان)پدیدآور
اسدزاده, شرویننظری فر, النازنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش، ارزیابی تأثیر آنزیم گلوکز اکسیداز، اسیدآسکوربیک و صمغ گوار بر برخی خواص رئولوژیکی خمیر گندم اعم از کشش و مقاومت میباشد. به منظور تعیین مقادیر بهینه دو متغیر پاسخ کشش و مقاومت بهصورت جداگانه و همزمان (بهینهسازی تک هدفه و چندهدفه)، از روش سطح پاسخ بهعنوان یکی از روشهای طراحی و تحلیل آزمایشات استفاده شد. سطوح هر یک از سه عامل مذکور برابر با دو در نظر گرفته شد و لذا تعداد تیمارها برابر با 8 بود. طرح آزمایشی مناسب، طرح مکعب مرکزی است که با در نظر گرفتن سه عامل با یک تکرار و تکرار نقاط مرکزی به تعداد چهار بار، تعداد آزمایشات لازم برابر با هجده در نظر گرفته شد. تجزیه وتحلیل نتایج حاصل از پژوهش و برازش مدل های رگرسیونی نشان داد که بهکارگیری روش سطح پاسخ به تعیین مقادیر بهینه و عوامل مؤثر در تولید نان منجر میشود که از مهمترین دستاوردها در صنعت غلات می باشد.
کلید واژگان
صمغ گوارگلوکز اکسیداز
اسیدآسکوربیک
روش سطح پاسخ
گندم ضعیف
فرمولاسیون -بهینه سازی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارسازمان پدید آورنده
گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایراندانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع،دانشکده فنی و مهندسی ،دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال
شاپا
2423-49662676-7155




