نوآوری در علوم و فناوری غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
ارزیابی عصاره گیاه پونهکوهیMentha pulegium و ورکوآز بومی ایران Allium sativum controversum بر ویژگیهای میکروبی سوسیس
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)در سالهای اخیر، استفاده از منابع ترکیبات زیستفعال در فرمولاسیون گوشت و فرآوردههای گوشتی مورد توجه متخصصین بوده است. این پژوهش، در دو فاز انجام گردید. در فاز اول، عصارههای آبی، اتانولی و آبی ـ اتانولی گیاه کمتر شناخته ...
-
تأثیر استفاده از پودر خرما بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست قالبی کمچرب
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)در این پژوهش با توجه به خصوصیات تغذیهای میوهی خرما و توانایی فیبر موجود در آن بر بهبود خواص فیزیکوشیمیایی و بافتی فرآوردههای غذایی، تأثیر افزودن پودر خرما بر ویژگیهای کیفی ماست قالبی کمچرب طی بیست و دو روز انبارداری ...
-
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده شاهدانه
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)در بین ترکیبات فراسودمند، پپتیدهای زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی پروتئینها با دارا بودن ویژگیهای بسیاری مانند آلرژیزایی کم، کاهندگی فشار خون، نقش ضددیابت، ضدسرطان، منبع طبیعی و کارآمد آنتیاکسیدانها با فعالیت ...
-
بررسی مقایسهای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی پوشش و نانو پوشش ترکیبی کیتوزان-صمغ دانه شاهی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)در مطالعه حاضر خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی پوشش و نانو پوشش مرکب کیتوزان-صمغ دانه شاهی بررسی شد. بدین منظور ابتدا پوششهای مرکب شامل کیتوزان: 2 صمغ دانه شاهی، کیتوزان: صمغ دانه شاهی، 2 کیتوزان: صمغ دانه شاهی تولید ...
-
بهینه سازی استخراج به کمک مایکروویو جهت ترکیبات زیست فعال از ضایعات پیاز زردرنگ بااستفاده ازروش سطح پاسخ
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)یکی از تکنیکهای موثر جهت استخراج ترکیبات زیستفعال و ارزشمند موجود در موادبیولوژیکی(زیستی)، استخراج به کمک مایکروویو میباشد که منجر به تسریع فرایند حرارتدهی، کاهش زمان استخراج و بهبود کیفیت عصاره، کاهش مصرف حلال، بدون ...
-
فرمولاسیون ماءالشعیر ریواس و بررسی خصوصیات فیزیکو شیمیایی آن طی دوره نگهداری
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)این تحقیق به هدف استفاده از ریواس جهت تولید ماءالشعیر به اجرا در آمد. عصاره ریواس استخراج و پاستوریزه شد و در 4 نسبت 5، 10، 15 و 20 درصد حجمی به فرمولاسیون ماءالشعیر (عصاره مالت، شکر، رازک، اسید سیتریک، آب گازدار و مالتو ...
-
استفاده از سامانه میکروامولسیونی برای افزودن عصاره آبی پوست انار به عنوان یک منبع ضداکسایشی به روغن آفتابگردان
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2023-03-21)هدف از این تحقیق، بررسی عملکرد عصاره آبی پوست انار به عنوان یک منبع آنتیاکسیدانی در به تعویق انداختن فساد اکسیداسیون روغن آفتابگردان بود و چون ادغام عصاره آبی در فاز روغنی امکانپذیر نیست، از سامانه میکروامولسیون (و تولید ...
-
بررسی ویژگی های شکلات تلخ حاوی عصاره و میکروکپسول های گیاه چای سفید
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)در این مطالعه اثر عصاره آزاد و میکروکپسوله شده چای سفید بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، اندازه ذرات، FTIR و SEM و همچنین ترکیبات فنلی کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و ویژگی های حسی شکلات تلخ بررسی شد. عصاره چای سفید در غلظتهای 1، 3، ...
-
مقایسه برخی ویژگیهای بیولوژیک عسلهای تولیدی مناطق دماوند و ایذه با بکارگیری تصاویر ماهوارهای جهت پایش گونههای گون و آویشن
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)انواع عسل با توجه به منشأ گیاهی در مناطق مختلف ایران تولید و دارای ویژگیهای متمایز از یکدیگر هستند. از مهمترین خواص بیولوژیکی این عسلها حضور اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها و در نتیجه اثرات آنتی اکسیدانی است. در تحقیق حاضر ...
-
بررسی تأثیر مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس بر خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی دوغ پروبیوتیک حاوی صمغ دانه شاهی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)دوغ، نوعی نوشیدنی است که از ماست تهیه میشود و دارای فوائد سلامت بخش بیشماری است در تحقیق حاضر هدف تولید دوغ سلامت بخش غتی شده با اسپیرولینا پلاتنسیس حاوی درصد های متفاوت صمغ دانه شاهی می باشد بدین رو به دوغ با دمای 44 ...
-
بررسی خواص عملکردی و آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده اندرونه ماهی سفید(Rutilusfrisiikutum) به روش هیدرولیز آنزیمی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)در تحقیق حاضر پروتئین اندرونه ماهی سفید با نام علمیRutilus frisii kutum با استفاده از آنزیم های آلکالاز و تریپسین هیدرولیزگردید. خواص عملکردی شامل حلالیت، ظرفیت کف کنندگی و پایداری کف، فعالیت امولسیفایری و پایداری امولسیونی، ...
-
بررسی اثر استویا و صمغ قدومه شیرازی (Alyssum homolocarpum) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)در تولید بستنی به عنوان یکی از دسرهای شناخته شده، نقش هیدروکلوییدها و شیرین کنندهها بسیار مهم است. در ایـن پـژوهش اثر صمغ دانه قدومه شیرازی در سطوح صفر، 1/0، 2/0، 3/0 و 4/0 درصد به عنوان جایگزین کربوکسی متیل سلولز و استویا ...
-
مقایسه اثر خشک کردن همرفت و تحت خلاء بر برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی لواشک زغالاختهی فرموله شده
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)زغالاخته میوهای فصلی است که بعد از برداشت حدود 2 الی 3 هفته قابلیت ماندگاری دارد. یکی از روشهای نگهداری این میوه و افزایش قابلیت ماندگاری آن، تهیهی لواشک است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر روشهای مختلف خشک کردن بر ...
-
تولید پودر تخمیری و پروبیوتیک غیرلبنی برپایه جنین گندم با به کارگیری باکتری های لاکتیکی اسیدوفیلوس و پلانتاروم
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)تقاضای روزافزون برای محصولات پروبیوتیکی به دلیل تغییر سبک زندگی و افزایش آگاهی عمومی درباره اثرات مفید پروبیوتیکها بر سلامت انسان، بسیاری از محققین را ترغیب به تولید محصولات جدید پروبیوتیکی کرده است. در این پژوهش، از ...
-
تاثیر عصاره ریز پوشانی شده با نانو لیپوزوم و عصاره آزاد برگ بو بر ماندگاری گوشت چرخ کرده گاو طی مدت زمان نگهداری در یخچال
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)در این پژوهش تاثیر عصاره ریز پوشانی شده با نانو لیپوزوم و عصاره آزاد برگ بو (Laurus nobilis) در افزایش عمر ماندگاری گوشت چرخ شده گاو طی دوره نگهداری 16 روزه در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، عصاره برگ با استفاده ...
-
تاثیر پوشش دهی ماهی قزل آلا با عصاره های چای، کیتوزان، و چای دارچین-کیتوزان بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی آن
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)با توجه به فساد سریع ماهی، استفاده از روشهای نوین بستهبندی مثل پوششدهی آنتیاکسیدانهای طبیعی ضروری است. کیتوزان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی به دلیل خاصیت تجدیدپذیری و ساختار مشابه آن با سلولز، مورد استقبال زیادی قرار ...
-
بررسی تاثیر استفاده از اسانس آویشن شیرازی بر بار میکروبی و ماندگاری زیتون پرورده
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-12-22)با توجه به اینکه زمان ماندگاری زیتون پرورده بدون استفاده از نگهدارندههای شیمیایی محدود می باشد، مطالعه حاضر با هدف کاربرد اسانس آویشن شیرازی به جای نگهدارنده های شیمیایی جهت افزایش ماندگاری زیتون پرورده انجام گرفت. دو ...
-
مدلسازی نرخ تنفس پرتقال رقم والنسیا حاوی پوشش اسانس آویشن شیرازی به منظور طراحی سیستم بستهبندی اتمفسر اصلاح شده
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-03-21)در این پژوهش اثر دما (4، 10 و 25 درجه سانتیگراد)، غلظت گاز اکسیژن و اسانس آویشن شیرازی (در سه غلظت 125، 250 و 500 پیپیام) بر نرخ تنفس پرتقال رقم والنسیا جهت طراحی سیستم بستهبندی اتمفسر اصلاح شده بررسی شد. مدلسازی ...
-
ارزیابی ریسک سلامت فلزات سنگین کادمیوم، سرب و نیکل در برخی ارقام برنج محلی در استان خوزستان
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-03-21)با توجه به اهمیت مصرف برنج به عنوان بخش مهمی از تغذیه در شهرهای استان خوزستان، این تحقیق با هدف ارزیابی ریسک سلامت فلزات سنگین کادمیوم، سرب و نیکل در ارقام برج محلی در استان خوزستان انجام شد. در شهریور ماه سال 1397، به 3 ...
-
بررسی تأثیر زمان خیساندن و جوانهزنی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی مالت چاودار به کمک روش سطح پاسخ
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار, 2022-03-21)مالتسازی شامل مراحل خیساندن، جوانهزنی و خشککردن مالت سبز در شرایط کنترلشده دما و رطوبت میباشد. هدف از این مطالعه بررسی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی مالت حاصل از چاودار، از جمله راندمان مالتسازی، وزن هزار دانه، دانسیته ...