بررسی اثرات بازدارندگی عصارهی جلبک Chlorella vulgaris روی باکتری Bacillus subtilis در محیط کشت آزمایشگاهی
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جلبکها منابع غنی از متابولیتهای فعال طبیعی میباشند که می توانند در صنعت داروسازی استفاده شوند. در این بررسی، جلبک تک سلولی کلرلا ولگاریس جهت مطالعه انتخاب گردید. پس از تهیه و کشت استوک جلبک، عصارهی الکلی و استونی آن تهیه و اثرات ضد باکتریایی این جلبک و حداقل غلظت بازدارندگی از رشد میکروب با استفاده از روش رقت لولهای و انتشار در دیسک، علیه باکتری باسیلوس سوبتیلیس مشخص گردید. نتایج به دست آمده، نشان داد که جلبک کلرلا دارای خواص مهارکنندگی علیه باکتری Bacillus subtilis میباشد. تاثیر ممانعت کنندگی عصارههای مختلف در آزمایشهای میکروبی متفاوت بوده و بیشترین خواص ضدمیکروبی در عصارهی استونی دیده شد. عصارهی استنی جلبک کلرلا ولگاریس توانست در غلظت mg/ml 3 رشد باکتری باسیلوس سوبتی لیس را کاهش دهد.
کلید واژگان
محیط کشت آزمایشگاهیباسیلوس سوبتی لیس
کلرلا ولگاریس
اثر مهارکنندگی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-08-231390-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارشاپا
2423-49662676-7155




