• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نوآوری در علوم و فناوری غذایی
    • دوره 4, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین آکریل‌آمید در نان‌های مسطح سنتی شهرستان کرمان به روش LC/DAD و مطالعه تاثیر عصاره رزماری بر تشکیل آن

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    174.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در سال 2002، موسسه تحقیقات ملی غذا در کشور سوئد وجود مقادیر بالای آکریل­آمید را در غذاهای حرارت دیده سرشار از کربو­هیدرات اعلام کرد . این ترکیب شیمیایی توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان ترکیب سرطان­زای احتمالی برای انسان شناخته شده است . این یافته­ها، نگرانی­های زیادی را در بین  مجامع جهانی بوجود آورد . با توجه به اینکه بیشترین غذای مصرفی مردم ایران را نان تشکیل داده و هم‌چنان به روش‌های سنتی و بیشتر با استفاده از حرارت مستقیم پخت می­گردد، لذا تعیین میزان آکریل­آمید در انواع این ماده­ی­غذایی ضروری به نظر می­رسد. هدف ازاین تحقیق مقایسه میزان آکریل­آمید در انواع  نان­های سنتی پخت شده در شهرستان کرمان با استفاده از روشLC/DAD  و تعیین نان پر خطر از نظر میزان تشکیل آکریل­آمید می­باشد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد نان لواش دارای کمترین میزان آکریل­آمید تولید شده در بین نان­های مورد بررسی است و نان تافتون در مقایسه با سایر نان­ها بیشترین میزان آکریل­آمید را دارد. بعد از نان تافتون نان­های بربری و سنگک به ترتیب دارای بیشترین میزان آکریل­آمید بودند. در ادامه اثر عصاره رزماری در سه غلظت متفاوت 1/0،1 و10 درصد بر روی تشکیل آکریل­آمید در نوع نان پر خطر(تافتون) بررسی گردید. با توجه به یافته­های این مرحله بهترین نتیجه در خصوص کاهش میزان تشکیل آکریل­آمید، از تأثیر عصاره رزماری با غلظت 1% بدست آمد.
    کلید واژگان
    آکریل‌آمید
    نان‌های سنتی
    LC/DAD
    2- مرکاپتوبنزوئیک اسید
    رزماری

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2013-02-19
    1391-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

    شاپا
    2423-4966
    2676-7155
    URI
    http://jfst.iaus.ac.ir/article_528511.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265755

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب