تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی بر خواص کیفی ماست پروبیوتیک غنیشده با کازئینات سدیم
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، تاثیر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی و کازئینات سدیم در ماست پروبیوتیک بدون چرب طی 19 روز نگهداری در دمای1± 5 درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه آماری دادهها نشان داد که استفاده از آنزیم ترانس گلوتامیناز و کازئینات سدیم به طور معنیداری موجب افزایش مقدار ویسکوزیته و درصد ظرفیت نگهداری آب نمونهها گردید. اما تیمار آنزیمی میزان روشنائی (L*) را افزایش و طیف رنگی زرد (b*) نمونهها را کاهش داد در حالیکه تیمار با کازئینات سدیم برخلاف تیمار آنزیمی، موجب کاهش میزان روشنایی و افزایش طیف رنگی زرد نمونهها شد (05/0P≤). همچنین بر اساس نتایج حاصل، زندهمانی لاکتوباسیلوس کازئی در نمونههای تیمار شده با ترانس گلوتامیناز و کازئینات سدیم نسبت به نمونه شاهد به طور معنیداری افزایش یافت (05/0P≤). بیشترین مقدار ویسکوزیته (68/2 پاسکال ثانیه) نیز در نمونههای تیمار شده با آنزیم بود. بنابراین استفاده از ترانس گلوتامیناز و کازئینات سدیم در تولید ماست پروبیوتیک بدون چرب پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
ترانس گلوتامینازکازئینات سدیم
ماست
پروبیوتیک
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-11-221393-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارشاپا
2423-49662676-7155




