طبقهبندی هوشمند گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخزدایی شده به کمک ماشین بویایی
(ندگان)پدیدآور
طاهری گراوند, امینمیرزائی قلعه, اسماعیلایاری, فردیننوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: گوشت منبع اصلی تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن انسان است. گوشت مرغ مصرف بالایی در جوامع بشری دارد و تازگی مهمترین مشخصه کیفی گوشت مرغ محسوب میشود. با توجه به اهمیت تشخیص گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخ زدایی شده در بازار، به دستگاهی نیاز است که بتواند گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخزدایی شده و به نوعی تقلب و فساد را تشخیص دهد. مواد و روشها: در این پژوهش، یک سامانهی قابل حمل ماشین بویایی بر پایه هشت حسگر نیمههادی اکسـید فلـزی برای تشخیص گوشت مرغ تازه از نوع منجمد یخزدایی شده مورد بررسی قرار گرفت. برای هر آزمایش مقدار 10 گرم گوشت مورد آزمایش قرار گرفت. دادههای حاصل از حسگرها، پس از پیش پردازش توسط روشهای PCA و الگوریتم K نزدیکترین همسایه (KNN) مورد تحلیل قرار گرفت. یافتهها: بر اساس نتایج روشهای PCA و الگوریتم K نزدیکترین همسایه (KNN)، سامانه ماشین بویایی عملکرد مناسبی برای بررسی تازگی گوشت مرغ داشت. همچنین نتایج نمودارهای رادار و لودینگ نشان داد که بوی گوشت مرغ بیشترین و کمترین تأثیر را به ترتیب بر روی حسگر MQ136 و حسگر TGS822 داشت. نتیجهگیری: سامانه ماشین بویایی روشی بسیار مؤثر برای شناسایی تازگی گوشت مرغ میباشد که دلیل اصلی آن میتنی بر سرعت، هزینه کم و قابل اطمینان بودن حسگرها است.
کلید واژگان
تازگیحسگر
گوشت مرغ
ماشین بویایی
شماره نشریه
99تاریخ نشر
2020-03-201399-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایراناستادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




