علوم غذایی و تغذیه
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
تاثیر پودرهای مورینگا، آویشن، سیاهدانه، کینوا و تخم گشنیز بر ویژگیهای فیزیکوشیمایی و آنتیاکسیدانی پنیر
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-09-23)مقدمه: صنعت غذا با تقاضای زیادی برای تولید محصولات جدید که نیازهای مصرف کننده را برای یک سبک زندگی سالم برآورده میکنند، مواجهه است. بطوری که غذاهای عملگرای غنی شده با استفاده از مواد گیاهی نقش مهمی در این زمینه ایفا ...
-
تعیین اثرات آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره انگور ریزپوشانی شده در نانوذرات کیتوزان – تری پلی فسفات بر روی افزایش دوره نگهداری سوریمی کیلکا در یخچال
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-09-23)چکیده :مقدمه : در این پژوهش تاثیر عصاره آبی دانه انگور ریزپوشانی شده در نانوذرات کیتوزان به روش ژلاسیون یونی بر روی ماندگاری سوریمی تهیه شده از ماهی کیلکا مورد بررسی قرار گرفت . مواد و روش ها : عصاره انگور به روش آبی استخراج ...
-
ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و آنتیاکسیدانی ماکارونی غنی شده با زائدات زعفران
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-09-23)مقدمه: ماده ی غذایی فراسودمند، حاوی ترکیباتی با فعالیت بیولوژیکی است که موجب ارتقاء سلامت می شود. ماکارونی یک حامل مناسب برای افزودن مواد مغذی از ضایعات مختلف کشاورزی می باشد. امروزه استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی به-دلیل ...
-
استفاده از پوششهای خوراکی متیلسلولز و موم کارنوبا و بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در بهبود کیفیت سیب قرمز لبنانی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-09-23)سابقه و هدف: استفاده از پوششهای خوراکی بر روی میوهها و سبزیها موجب کاهش افت رطوبت، سرعت تنفس وترکیبات مغذی شده و به طور کلی باعث افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات تازه میشود. هدف از این مطالعه استفاده از پوشش خوراکی ...
-
بررسی اثر پیشتیمار فراصوت بر سرعت خشک شدن گیلاس و مدلسازی فرآیند توسط روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-09-23)مقدمه: به دلیل رطوبت بالا، سرعت فساد گیلاس بسیار زیاد است و برای نگهداری مؤثر نیاز به استفاده از برخی تیمارهای پس از برداشت دارد. خشککردن یکی از این روشهای نگهداری است. امواج فراصوت را میتوان بهعنوان یک پیشتیمار قبل ...
-
مقایسه تولید ماست های هم زده پرچرب (موسیر دار) به روش سنتی و صنعتی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-06-22)مقدمه: خواص قابل توجه ماست غلیظ شده نسبت به ماست معمولی موجب افزایش تقاضا برای تولید و مصرف آن شده است. در این پژوهش، به مقایسه تولید ماست چکیده موسیر طعم دار پرچرب به دو روش سنتی و صنعتی پرداخته شده است.مواد و روش ها: در ...
-
بهینه سازی فرمولاسیون سس فلفل قرمز بر پایهی آرد دانه های کتان و چیا
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-06-22)مقدمه: علاقه بسیاری از مصرف کنندگان به برخی از چاشنیها از جمله سس فلفل و افزایش مصرف این اقلام خوراکی، محققین را بر آن داشته که ارزش تغذیهای این گروه از فرآورده ها را بهبود بخشند. افزودن دانه کتان به رژیم غذایی روزانه ...
-
مروری بر اقتصاد زیستی چرخشی پسماندهای غذایی تفکیک نشده به کمک حشرات
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-06-22)مقدمه: در حال حاضر پسماندهای غذایی تفکیک نشده در کشور ما از معضلات زیست محیطی و اقتصادی محسوب می گردد. این در حالی است که در برخی از کشورها علاوه بر تعیین مقررات تفکیک این پسماندها از مبدا، برای رها سازی اینگونه پسماندها ...
-
تلفیق روش کچرز با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی مبتنی بر مایعات یونی مغناطیسی برای استخراج آفتکشهای کارباماتی از نمونههای سیب و اندزهگیری آن ها با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2023-06-22)مقدمه: امروزه استفاده از آفتکشها به بخشی ضروری از فعالیتهای کشاورزی تبدیل شده است. در این بین کارباماتها به علت طول عمر نسبتاً کوتاه، اثرگذاری قوی و طیف گسترده فعالیتهای بیولوژیکی، کاربردهای گستردهای بهعنوان حشرهکش ...
-
سنجش اثرات ضدسرطانی و ضدمیکروبی عصاره های زنجبیل بر رده سلول های سرطانی معده ( AGS)و برخی باکتریهای پاتوژن
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی مطرح بوده و از دیرباز به عنوان مکمل غذایی کاربرد فراوانی داشته است . هدف از این بررسی سنجش اثر ضدمیکروبی عصار ه های آبی و هیدروالکلی زنجبیل بر ...
-
بررسی مقادیر فلزات سنگین و ریز مغذی های مهم در شیر خشک و غذای کودک متداول در سطح بازار تهران
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)مقدمه: در حال حاضر شیر خشک یا مواد غذایی کمکی علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر، در تامین غذای کودکان در جهان نقش قابل توجهی دارند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان فلزات سنگین و ریز مغذی ها در شیر خشک و غذای کودک می باشد. ...
-
مطالعهی تاثیر عصاره گیاه سیاه شور مصری Suaeda aegyptiaca بر روی باکتریهای آغازگر ماست و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ارگانولپتیکی آن
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)مقدمه: با تغییر ذائقه افراد جامعه، تولیدکنندگان به تولید محصولات جدید با ارزش غذایی بالا سوق داده شدهاند. امروزه استفاده از سبزیجات در طعمدار کردن ماست مقبولیت زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده است. مواد و روشها: در ...
-
بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی و آنتی اکسیدان های برگرفته از چای ایرانی کلون 100 و مطالعه آن بر سرطان روده بزرگ رده سلولی HCT-116 در موش BALB/c
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)مقدمه:چای یک محصول فراغذایی جهت پیشگیری و درمان بیماری های مختلف است.هدف از بررسی خواص آنتی اکسیدانها و پلی فنلها و میزان اثر بخشی عصاره هیدرومتانولی چای سفید بر روند رشد تومور سرطان کولون در موشBALB/c می باشد. مواد و روش ...
-
شناسایی ترکیبات شیمیایی و مقدار کربوهیدرات های محلول در مان شکر تیغال (Trehala manna)
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)چکیدهمقدمه: یکی از چالش برانگیزترین مسائل در صنایع غذایی و دارویی، یافتن ساکاریدهای موثر و ایمن از منابع طبیعی، در مقایسه با نمونه های مصنوعی آن است که می توانند عوارض جانبی داشته باشند. در این راستا، مان شکر تیغال(Trehala ...
-
بررسی تاثیر دوره نوردهی بر خصوصیات سینتیک رشد اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانههای طبیعی در فتوبیوراکتور همزن دار
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)مقدمه: امروزه، اسپیرولینا پلاتنسیس یکی از محبوبترین ریزجلبکهاست که حاوی مقادیر قابلتوجهی از مولکولهای فعالزیستی و منبع غنی از رنگدانههایی مانند فیکوسیانین است.مواد و روشها: در این پژوهش تاثیر دوره نوردهی بر کشت جلبک ...
-
بررسی اثر پلاسمای سرد بر جوانه زنی بذر نخود و تغییرات رنگ آن با استفاده از مدل فازی عصبی
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-09-23)مقدمه: امروزه فنآوری های مختلفی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری پلاسما یکی از روش هایی است که می تواند جوانه زنی را بدون صدمه جانبی به بذر بهبود بخشد. در این مقاله، هدف بررسی تأثیر پلاسمای سرد بر پایه ...
-
ارزیابی جمعیت میکروبی و خواص کیفی گوشت گوساله تازه بستهبندی شده ، تحت اتمسفر اصلاح شده و اسانسهای زرماری و زیره
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-06-22)مقدمه: در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسید کربن ، نیتروژن و اکسیژن) و نیز تحت خلأ و بستهبندی بدون تزریق گاز و اسانسهای رزماری و زیره برای افزایش زمان ماندگاری گوشت تازه گوساله در شرایط دمای یخچال ...
-
اثر محافظتی تمرین هوازی و ژل رویال بر شاخصهای پروفیبروژنیک بافت کبدی و مقاومت به انسولین در موشهای چاق
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-06-22)مقدمه: چاقی با عوارض متابولیکی متعدد مانند افزایش شاخصهای پروفیبروژنیک بافت کبدی مشخص می شود. اکثر داروهای ضد چاقی دارای عوارض جانبی کبدی هستند. هدف این پژوهش تعیین اثر محافظتی تمرین هوازی و ژل رویال بر شاخصهای پروفیبروژنیک ...
-
ویژگی های رئولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و حسی ماست کم چرب پری بیوتیک حاوی اینولین، پلی دکستروز و کربوکسی متیل سلولز
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-06-22)در طی یک دهه گذشته مصرف محصولات غذایی بدون چربی و کمچرب گسترش زیادی پیدا کرده است، به این دلیل که بین مصرف چربی و بیماریهایی از جمله چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی مانند تصلب شرائین و سرطان ارتباط وجود دارد. بنابراین ...
-
استفاده از ضایعات صنایع غذایی و کشاورزی جهت کشت انواع جلبک
(دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران, 2022-06-22)مقدمه: در سال های اخیر جلبک ها به عنوان منبع گسترده ای از عناصر تغذیه ای ارزشمند و ترکیبات متنوع زیست فعال شناخته شده و مورد توجه محققین قرار گرفته اند. تأمین منبع کربنی مناسب جهت کشت جلبک ها موجب گران قیمت شدن فرآیند تولید ...



