بررسی اثرات عصاره آبی گلرنگ به عنوان رنگ طبیعی بر ویژگیهای کیفی چیپس سیبزمینی طی نگهداری
(ندگان)پدیدآور
جانی, محمد جوادرحیمی, سمیهکوهی کمالی, سارانوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: رنگ یکی از شاخصهای مهم در ارزیابی کیفی و بازارپسندی فراوردههای غذایی به شمار میآید که میتوان با استفاده از رنگهای طبیعی که دارای خواص سلامتی بخش شناخته شدهای نیز هستند، به این هدف دست یافت.
مواد و روشها: در این پژوهش امکان کاربرد عصاره آبی گلرنگ به عنوان رنگ طبیعی در بهبود ویژگیهای کیفی چیپس سیبزمینی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور عصاره گلرنگ در غلظتهای 5/0، 1 و 2% استخراج و به دو روش غوطهوری و پاششی به چیپس اضافه گردید. آزمونهای رنگسنجی، بافت سنجی و حسی در بازه های زمانی 0، 30 و 60 روز نگهداری در دمای محیط، اندازهگیری شدند.
یافتهها: با افزایش غلظت عصاره گلرنگ، شاخص b* و a* افزایش یافته در حالی که شاخص L* روند نزولی را طی نمود و طی دوره نگهداری نیز، کلیه شاخصهای رنگی کاهش معنیداری یافتند (05/0>p). مطابق با نتایج بافت سنجی در تمامی روزهای مورد بررسی، اختلاف آماری معنیداری بین سختی (تردی) نمونه شاهد با نمونههای تهیه شده به روش غوطهوری مشاهده نشد (05/0p). مطابق با نتایج بافت سنجی در تمامی روزهای مورد بررسی، اختلاف آماری معنیداری بین سختی (تردی) نمونه شاهد با نمونههای تهیه شده به روش غوطهوری مشاهده نشد (05/0نتیجهگیری: در مجموع، چیپس تهیه شده به روش غوطه وری حاوی 2 درصد عصاره گلرنگ، به دلیل دارا بودن بالاترین مقدار شاخص b* (77/0±22/45)، کم ترین مقدار سختی (بیشترین تردی) (37/0±63/4 نیوتن) و بیشترین امتیاز پذیرش کلی (51/0±50/4)، بعد از 60 روز نگهداری، به عنوان بهترین تیمار و روش غوطه وری موثرتر از روش پاششی در بهبود رنگ چیپس سیب زمینی تشخیص داده شد.
کلید واژگان
چیپس سیب زمینیگلرنگ
ویژگیهای کیفی
شماره نشریه
98تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستادیار گروه صنایع غذایی و تبدیلی، پژوهشکده فناوریهای شیمیایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




