ارزیابی و مقایسه برخی از خواص شیمیایی دانه کنجد و بذرک
(ندگان)پدیدآور
مومنی فعلی, شرارهغیاثی طرزی, بابکنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: دانه کنجد و بذرک منابعی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع و ضروری هستند و از دیرباز به دلیل خصوصیات منحصربهفرد تغذیهای توجه بسیاری از دانشمندان علم غذا را به خود جلب کردهاند. در این تحقیق برخی از خواص شیمیایی دانه کنجد و بذرک با یکدیگر مقایسه شده است.
مواد و روشها: دانه کنجد و بذرک به طور کاملاً تصادفی خریداری شد، سپس به صورت جداگانه آسیاب گردید و میزان چربی، پروتئین، فیبر و خاکستر آن ها اندازهگیری شد. درصد روغن به روش سوکسله اندازهگیری شد. به منظور تعیین ترکیب اسیدهای چرب، اندیس اسیدی، اندیس پراکسید، اندیس توتوکس، اندیس آنیزیدین و میزان مقاومت اکسیداتیو، روغن دانهها به روش سرد توسط حلال n- هگزان استخراج شد.
یافتهها: براساس مطالعه انجام شده، میزان پروتئین، فیبر، خاکستر و اندیس اسیدی به طور معنیداری در دانه بذرک بیشتر از دانه کنجد بود (01/0P
کلید واژگان
بذرکترکیب اسید چرب
خواص شیمیایی
فیبر
کنجد
شماره نشریه
94تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستادیار دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




