تاثیر دو روش بسته بندی نانویی بر پایه کیتوزان بر شرایط میکروبی دو رقم زردآلو (58- شاهرود و چینکلاغی)
(ندگان)پدیدآور
تاج الدین, بهجتنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: زردآلو میوهای نرم با ماندگاری کوتاه است که دارای مقاومت پایینی در برابر فشارهای مکانیکی و شرایط نامناسب حمل و نقل و نگهداری میباشد و در نتیجه از ضایعات قابل توجهی برخوردار است. بستهبندی مناسب یکی از روشهایی است که میتواند ضایعات این محصول باغی را در مراحل پس از برداشت و بازاررسانی تا حد زیادی کاهش دهد.
مواد و روشها: در این مطالعه، تاثیر یک نوع واکس نانویی بر پایه کیتوزان و ظروف نانویی کیتوزانی (شانه) بر خواص میکروبی دو رقم چینکلاغی و 58- شاهرود میوه زردآلو بررسی شد. بخشی از دو رقم زردآلو بدون تیمار به عنوان شاهد، قسمتی با واکس فوق پوشش داده شده و بخشی نیز داخل شانه، در دمای oC0 و رطوبت نسبی (5±90%) قرار گرفتند. طی مدت نگهداری، هر هفته، شرایط نمونهها با انجام آزمونهای میکروبی بررسی شد. برای اطمینان از وجود ذرات نانوامولسیون روی میوه، آزمون SEM نیز انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که اختلاف معنیداری در سطح 1% بین عوامل پوشش، رقم و زمان نگهداری از نظر شمارشکلی میکروبی و تعداد کولونی کپکها و مخمرها وجود دارد. پوشش و شانه نسبت به شاهد نقش موثری در کاهش سرعت رشد میکروبی ایفا کردند. نتایج SEM نشان داد که نانوامولسیون بهخوبی روی نمونههای پوششدار هر دو رقم قرار گرفته است. نمونههای شاهد هر دو رقم دارای سطح تخریب شده هستند اما نمونههای دارای پوشش، از سطح یکدست و مناسبی برخوردار میباشند.
نتیجهگیری: استفاده از کیتوزان به دلیل دارا بودن خواص ضد باکتریایی مناسب در کاهش سرعت آلودگی میکروبی و در نتیجه حفظ کیفیت زردآلو پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
پوشش دهیخواص میکروبی
زردآلو
ظرف نانویی کیتوزان (شانه)
محلول نانو امولسیون کیتوزان
شماره نشریه
94تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه مهندسی بسته بندی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، کرج، ایرانشاپا
2008-01232423-8155




