• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 12, پاییز 94
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 12, پاییز 94
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر دو روش بسته بندی نانویی بر پایه کیتوزان بر شرایط میکروبی دو رقم زردآلو (58- شاهرود و چین‌کلاغی)

    (ندگان)پدیدآور
    تاج الدین, بهجت
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.215 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: زردآلو میوه­ای نرم با ماندگاری کوتاه است که دارای مقاومت پایینی در برابر فشارهای مکانیکی و شرایط نامناسب حمل و نقل و نگهداری می­باشد و در نتیجه از ضایعات قابل توجهی برخوردار است. بسته­بندی مناسب یکی از روش­هایی است که می­تواند ضایعات این محصول باغی را در مراحل پس از برداشت و بازار­رسانی تا حد زیادی کاهش دهد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، تاثیر یک نوع واکس نانویی بر پایه کیتوزان و ظروف نانویی کیتوزانی (شانه) بر خواص میکروبی دو رقم چین­کلاغی و 58- شاهرود میوه زردآلو بررسی شد. بخشی از دو رقم زردآلو بدون تیمار به عنوان شاهد، قسمتی با واکس فوق پوشش داده شده و بخشی نیز داخل شانه، در دمای oC0 و رطوبت نسبی (5±90%) قرار گرفتند. طی مدت نگهداری، هر هفته، شرایط نمونه‌ها با انجام آزمون­های میکروبی بررسی شد. برای اطمینان از وجود ذرات نانوامولسیون روی میوه، آزمون SEM نیز انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که اختلاف معنی­داری در سطح 1% بین عوامل پوشش، رقم و زمان نگهداری از نظر شمارش­کلی میکروبی و تعداد کولونی کپک­ها و مخمرها وجود دارد. پوشش و شانه نسبت به شاهد نقش موثری در کاهش سرعت رشد میکروبی ایفا کردند. نتایج SEM نشان داد که نانو­امولسیون به­خوبی روی نمونه­های پوشش­دار هر دو رقم قرار گرفته است. نمونه­های شاهد هر دو رقم دارای سطح تخریب شده هستند اما نمونه­های دارای پوشش، از سطح یکدست و مناسبی برخوردار می­باشند. نتیجه‌گیری: استفاده از کیتوزان به دلیل دارا بودن خواص ضد­ باکتریایی مناسب در کاهش سرعت آلودگی میکروبی و در نتیجه حفظ کیفیت زردآلو پیشنهاد می­شود.
    کلید واژگان
    پوشش دهی
    خواص میکروبی
    زردآلو
    ظرف نانویی کیتوزان (شانه)
    محلول نانو امولسیون کیتوزان

    شماره نشریه
    94
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه مهندسی بسته بندی، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، کرج، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    http://jftn.srbiau.ac.ir/article_7815.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/265198

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب