بررسی اثر نان های تهیه شده از دانه کتان(Linum usitatissimum) بر قند خون بیماران دیابتی
(ندگان)پدیدآور
فضیلتی, محمداعرابی, اعظمتدین چهارسوقی, علینوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه:دیابت یک عارضه است که از اختلال متابولیکی پیچیده ناشی میگردد که امروزه سلامتی بسیاری از افراد جامعه را به خطر میاندازند و به عنوان یک عامل نگران کننده در کشورهای صنعتی به شمار میآید. رژیم غذایی افراد یکی از عواملی است که می تواند در تنظیم قند خون موثر باشد. به نظر میرسد دانههای کتانLinum usitatissimum از جهت اینکه غنی ازاسید آلفا لینولئیک ALA))، مقادیر زیادی فیتوکمیکال، غنی از فیبر رژیمی و پروتئین میباشند برای بیماران دیابتی میتواند مناسب باشد.
مواد و روشها:برای انجام آزمون، 30 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که رژیم غذایی آنها زیر نظر پزشک تغذیه انجام میگرفت انتخاب شده و به مدت 14 روز در رژیم غذایی آنها از نان های کتان استفاده شد و قند خون این افراد قبل و بعد از مصرف نانهای تهیه شده از آرد کتان مورد آزمون قرار گرفت و اثر مصرف کتان بررسی گردید.
یافته ها: با توجه به نتایج به دست آمده از انجام آزمون فرض مقدار قند خون قبل و بعد از تغذیه با دانه کتان تفاوت معناداری در سطح اطمینان 95% نشان داد به طوریکه میانگین قند خون از 123/615 mg/100ml به مقدار 99/462 mg/100ml کاهش یافت.
نتیجه گیری:این تحقیق تاثیر آرد کتان بر قند خون بیماران دیابتی نوع 2 را نشان داد. مصرف نانهای کتان منجر به کاهش قند خون بیماران گردید و در مقادیر بالاتر قند خون این کاهش بیشتر مشاهده گردید. به نظر میرسد فیتواستروژنهای موجود در کتان نقش موثری را در درمان بیماری دیابت و چاقی ایفاء میکنند.
کلید واژگان
دیابتدانه کتان
قند خون
Linum Usitatissimum
شماره نشریه
93تاریخ نشر
2014-06-221393-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشیار دانشگاه پیام نور، گروه بیوشیمی، تهران، ایرانعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرضا، گروه علوم و صنایع غذایی، شهرضا، ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد، گروه زراعت، شهرکرد، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




