کاربرد شتشوی اتانولی ضایعات گوجه فرنگی، آنزیم پکتیناز، و صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن
(ندگان)پدیدآور
رنجبر ندامانی, آزادهمقصودلو, یحییقربانی, محمدصادقی ماهونک, علیرضانوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: خلوص لیکوپن حاصل از اولئورزین ضایعات گوجه فرنگی در این تحقیق مورد توجه قرار گرفته است. مواد و روشها: در این تحقیق اثر پیشتیمار آنزیمی پکتیناز با غلظتهای ml/Kg 2، 4، 6، 8 و 10 و زمان اثر 30، 60، 90 دقیقه و شستشو با اتانول 94% در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 5 ثانیه استفاده شد. استخراج لیکوپن، در 30 درجه سانتیگراد بهمدت 16 ساعت با حلال هگزان: اتانول: استون با نسبتهای 1:1:2 به نسبت 1:10 نسبت به نمونههای خشک شده انجام شد. برای جلوگیری از اکسیداسیون به مقدار 05/0 درصد وزنی/ وزنی از BHT استفاده شد. بعد از این مرحله اثر صابونی کردن اولئورزین در افزایش خلوص لیکوپن توسط پروپیلن گلایکول و هیدروکسید پتاسیم 45% و آب دیونیزه بهترتیب بهمقدار 30%، 10% و 10% وزنی اولئورزین بررسی شد. یافتهها: بهطورکلی اثر پیش تیمار آنزیمی و اتانولی و همچنین صابونی کردن اولئورزین، بر روی استخراج اولئورزین و لیکوپن و راندمان استخراج لیکوپن دارای اثر معنیدار بود (01/0>P). در مورد ضایعات نشان داده شد که پیش تیمار اتانولی و آنزیمی نمونههای ضایعات قادر به افزایش غلظت لیکوپن در اولئورزین نمیباشد.P). در مورد ضایعات نشان داده شد که پیش تیمار اتانولی و آنزیمی نمونههای ضایعات قادر به افزایش غلظت لیکوپن در اولئورزین نمیباشد. نتیجهگیری:بیشترین مقدار لیکوپن از تیمار با آنزیم پکتیناز در غلظت ml/kg 10 و زمان اثر 90 دقیقه یعنی 5/279 میلیگرم لیکوپن در هر 100 گرم اولئورزین به دست آمد. اما در صورت صابونی کردن اولئورزینهای استخراجی، غلظت لیکوپن در اولئورزین در نمونههای تیمار شده با آنزیم و اتانول بیشتر از نمونههای تیمار شده با آنزیم میشود.
کلید واژگان
اولئورزینتیمار اتانولی
پکتیناز
صابونی کردن
ضایعات گوجه فرنگی
لیکوپن
شماره نشریه
98تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دکتری تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایراناستاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




