تعیین زمان ماندگاری فیله ماهی کپور معمولی غوطه ور شده در عصاره دارچین طی نگهداری در یخچال
(ندگان)پدیدآور
قجقی, فریبرزحسینی شکرابی, سید پژمانتکه, عالیهنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: مطالعه حاضر به منظور ارزیابی تأثیر غلظتهای مختلف عصاره دارچین بر تغییرات برخی فاکتورهای کیفی شیمیایی، باکتریایی و حسی فیلههای ماهی کپور معمولی در شرایط نگهداری در یخچال انجام گرفت.
مواد و روشها: فیلههای ماهی کپور معمولی با وزن تقریبی 100 گرم تهیه ودر 3 تیمار آزمایشی با 3 تکرار به مدت 10 دقیقه درون محلولهای واجد 0 (کنترل)، 5/1 و 3 درصد عصاره الکلی دارچین غوطهور شده و درون کیسههای پلیاتیلنی در یخچال نگهداری شدند (°C1±4). آزمونهای شیمیایی شامل شاخص پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، مجموع بازهای نیتروژنی فرار و آزمونهای باکتریایی شامل شمارش کلی باکتریهای هوازی مزوفیل و باکتریهای سرمادوست به همراه ارزیابی حسی در یک دوره زمانی 21 روزه انجام شد.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد عصاره دارچین 5/1 درصد اکسیداسیون چربی و پروتئینها، فساد میکروبی و شاخصهای حسی را تا روز هفتم آزمایش حفظ کند اما این غلظت نتوانست فساد باکتریایی، تیوباربیتوریکاسید، مجموع مواد ازته فرار، pH و شاخصهای حسی را تا روز چهاردهم در حد قابل قبول پیشنهادی حفظ کند. درحالی که غلظت 3 درصد دارچین تمامی شاخصهای فساد را تا روز چهاردهم نگهداری در حد قابل قبول حفظ کرد.
نتیجه گیری: عصاره دارچین با غلظت 3 درصد می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی جهت به تأخیر انداختن سرعت فساد فیله ماهی مورد استفاده قرار گیرد. اما این غلظت نتوانست مانع از افت شاخصهای تازهمانی فیله ماهی کپور معمولی تا روز بیستویکم آزمایش گردد.
کلید واژگان
عصاره دارچینفساد شیمیایی
فساد میکروبی
ماندگاری
ماهی کپور معمولی
شماره نشریه
97تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، گلستان، ایراناستادیار گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کارشناس ارشد گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، گلستان، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




