ارائه فرمولاسیون جدید با استفاده از تمرهندی و پونه در زیتون پرورده
(ندگان)پدیدآور
فهیم دانش, مریمعزتی, سیده طیبهنوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: زیتون پرورده فرآوردهای است که از ترکیب زیتون بدون هسته فراوری شده و مواد دیگر از جمله مغز گردو، رب انار، روغن زیتون و گلپر که پس از طی فرایند حرارتی پاستوریزاسیون تهیه میشود. تحقیق صورت گرفته جهت ارائه یک فرمولاسیون جدید در تولید زیتون پرورده بوده که با افزودن تمرهندی و پونه، ویژگیهای کمی و کیفی ارزیابی میشوند.
مواد و روشها: تمرهندی به میزان 0 و 5% و 10% و با در نظرگرفتن وجود یا عدم وجود 1% پونه، ویژگیهای شیمیایی (pH، اسیدیته، نمک و فعالیت ترکیبات آنتی اکسیدانی)، میکروبی (شمارش باکتری های لاکتیکی، شمارش کپک و انتروباکتر) و حسی (بافت، عطر، رنگ و طعم) مورد آزمایش قرار گرفت.
یافتهها: نتایج بهدست آمده نشان داده که، کاهش pH و افزایش اسیدیته در سطح آماری 95% (05/0pنتیجهگیری: استفاده از درصدهای مختلف تمرهندی و پونه برتغییرات pH و اسیدیته معنیدار بود. کاهش نسبی نمک براثر رشد باکتریهای لاکتیکی و کپکها مشاهده شد. با کاهش غلظت ربانار و افزایش غلظت تمرهندی، میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی نیز کاهش یافت. بهترین امتیازات حسی نیز به بالاترین غلظت تمرهندی و پونه توسط ارزیابان داده شد.
کلید واژگان
آنتی اکسیدانتمرهندی
پونه
زیتون پرورده
فرمولاسیون
شماره نشریه
97تاریخ نشر
2018-09-231397-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراندانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2008-01232423-8155




