• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه توسعه آموزش جندی شاپور اهواز
    • دوره 10, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه توسعه آموزش جندی شاپور اهواز
    • دوره 10, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک، اقتصادی- اجتماعی و مرتبط با سطح سلامت با تقاضای ویزیت پزشک عمومی در شهر اصفهان در سال‌های 95-94

    (ندگان)پدیدآور
    جهان بین, امیرمحمدی, فرزانهرضایتمند, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1000.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بالا بودن هزینه‌ها در بخش بهداشت و درمان باعث شده است تا سیاست گذران برای مدیریت صحیح‌تر هزینه‌ها به اجرای سیستم ارجاع بپردازند. با توجه به اینکه پزشک عمومی در سیستم ارجاع اهمیت زیادی دارد، می‌توان با تعیین ارتباط بین متغیرهای مختلف وابسته به مراجعه‌کنندگان (دموگرافیک، اقتصادی اجتماعی و مرتبط با سطح سلامت) با تقاضای ویزیت پزشک عمومی، به ارائه اطلاعات مفید برای سیاست‌گذار نسبت به تنظیم نقش پزشک خانواده و دستیابی به یک نظام ارجاع کارآمد اقدام کرد. این مطالعه، یک مطالعه کاربردی،کمی و مقطعی می‌باشد. جامعه آماری افراد مراجعه‌کننده به پزشک عمومی در سال 95-94 در شهر اصفهان بود. 425 نفر اندازه نمونه برای این مطالعه محاسبه و با استفاده از  ابزار پرسشنامه به جمع‌آوری اطلاعات اقدام شد. با توجه به اینکه متغیر پاسخ کمی گسسته می‌باشد، از مدل داده‌های شمارشی برای تحلیل استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS 22 استفاده گردید.  میزان مراجعه خانم‌ها نسبت به آقایان به‌طور متوسط 15 درصد بیشتر، میزان مراجعه در افراد مجرد به‌طور متوسط 17 درصد کمتر از افراد متأهل و سطح درآمدی خانوار بر روی تقاضای ویزیت پزشک عمومی تأثیری معنادار داشت. سطوح سلامتی و تعداد بیماری قبلی هر دو با مقدار احتمال (P-Value)، 0001/0>  معنادار بودند.   معنادار بودند. با توجه به اینکه افراد دارای سطح سلامتی بدتر و دارای بیماری مزمن قبلی، خانم‌ها و متأهلین بیشتر به پزشک عمومی مراجعه کرده‌اند، می‌توان پیشنهاد نمود تا آموزش کافی برای افراد دارای بار مراجعه بالا از طرف پزشک خانواده برای کاهش مراجعه داده شود.
    کلید واژگان
    تقاضا
    ویزیت پزشک عمومی
    مدل داده‌های شمارشی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-22
    1398-03-01
    ناشر
    معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جندی شاپور اهواز
    Jundishapur University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد سلامت، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
    عضو هیأت علمی، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
    عضو هیأت علمی، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

    شاپا
    2251-6506
    2345-2757
    URI
    https://dx.doi.org/10.22118/edc.2019.89342
    http://journals.ajums.ac.ir/article_89342.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/220160

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب