بررسی عوامل مؤثر بر اندازه ذرات، پتانسیل زتا و ویژگیهای رئولوژیک پایا در سامانه کلوئیدی حاوی نانو ذرات کاپاکاراگینان- کازئینات سدیم
(ندگان)پدیدآور
خوش منظر, مریمقنبرزاده, بابکهمیشه کار, حامدصوتی خیابانی, محمودرضایی مکرم, رضانوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نانو کمپلکسهای بیوپلیمری از طریق ایجاد و افزایش برهمکنشهای الکترواستاتیک بین گروههای با بار مخالف در دو بیوپلیمر تولید میشوند. در این تحقیق، تولید و ویژگیهای نانوکمپلکسهای کاپاکاراگینان ـ کازئینات سدیم مورد بررسی قرار گرفت. اندازه ذرات کمپلکس کازئینات-کاراگینان به شدت به pH و غلظت دو بیوپلیمر بستگی داشت و برای هر دو پارامتر pH و غلظت، مقادیر بهینهای وجود داشت. کمترین اندازهی ذرات 74 و 75 نانومتر بود که به ترتیب در غلظت %1 کازئینات سدیم، 0/03 درصد کاراگینان و %5/0 کازئینات سدیم، 0/02 درصد کاراگینان و در 4/9 = pH به دست آمد. کاهش pH از 5/3 به 5/1 موجب کاهش اندازه ذرات در تمامی نمونهها گردید و در غلظتهای پایین کازئینات، کاهش pH از 5/1 به 4/9 موجب کاهش بیشتر اندازه ذرات شد. دادههای پتانسیل زتا نشان داد که در 5=PH بار منفی کمپلکس از مجموع آن در دو بیوپلیمر بیشتر است. تمامی نمونههای خالص و کمپلکس رفتار رئولوژیکی نیوتنی نشان دادند و با افزایش هر دو بیوپلیمر کاراگینان و کازئینات، ویسکوزیته محلولهای کمپلکس افزایش یافت.
کلید واژگان
اسپکتروسکوپی فرو سرخاندازه ذرات
کاراگینان
کازئینات
نانو کمپلکس
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-02-191391-12-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریزدانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
استادیار مرکز تحقیقات دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
شاپا
2252-09372538-2357