پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
مرور بر اساس
مجموعههای این پایگاه
ارسال های اخیر
-
بهینهیابی تأثیر غلظت نانورس هالویزیت و عصارۀ بنه بر ویژگیهای فیلم آنتیاکسیدانی نانوکامپوزیتی نشاستۀ برنج-نانورس هالویزیت به روش سطح پاسخ
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)در این پژوهش فیلم آنتیاکسیدانی نانوکامپوزیتی نشاستۀ برنج-نانورس هالویزیت حاوی عصارۀ بنه تهیه شد و خواص فیزیکومکانیکی و آنتیاکسیدانی آن موردارزیابی قرار گرفت. برایاینمنظور با انجام آزمایشهایی مطابق روش سطح پاسخ و در ...
-
بررسی تولید بتا-گلوکان از میسلیوم قارچ صدفی به روش کشت غوطهوری و ارزیابی تکنیکهای استخراج آن
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)بتا-گلوکانها از ترکیبات بسیار ارزشمند پلیساکاریدی در ساختار دیوارۀ سلولی برخی گیاهان عالی، قارچها و باکتریها هستند که از میان آنها قارچها با داشتن انواع ویژهای از بتا-گلوکانهای زیستفعال حائز اهمیت میباشند. در ...
-
اثر ژلاتین و نانولیپوزوم اسانس لیموترش ایرانی (<i>Citrus latifolia</i>) بر ویژگیهای کیفی سوریمی
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)در مطالعۀ حاضر تأثیر ژلاتین با نانولیپوزوم اسانس لیموترش ایرانی بر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی سوریمی کپور نقرهای به مدت 15 روز در دمای یخچال موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای موردبررسی شامل سوریمی حاوی نانولیپوزوم اسانس ...
-
خواص فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی نان سنگک غنیشده با آرد سنجد
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)نان قوت غالب غذای مردم را تشکیل میدهد که در بین آنها، نان سنگک بهدلیل ارزش تغذیهای بسیار حائز اهمیت است. سنجد با نام علمی الیگناس آنگاستیفولیا از خانوادۀ الیگناسهآ میباشد. این میوه دارای ارزش تغذیهای وسیعی است و ...
-
تأثیر پیشتیمار فراصوت بر زمان هیدرولیز پروتئین قارچ خوراکی دکمهای توسط آنزیم پانکراتین جهت تولید پپتیدهای آنتیاکسیدانی
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)فراصوت بهعنوان یک فناوری ارزان، میتواند پیشتیمار جهت کوتاهکردن زمان در هیدرولیز پروتئینها مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این پژوهش بررسی اثر زمان هیدرولیز و پیشتیمار فراصوت بر هیدرولیز آنزیمی پروتئین قارچ دکمهای ...
-
تأثیر پیشتیمار امواج اولتراسوند بر ویژگیهای عملکردی پودر سفیدۀ تخممرغ خشکشده به روش انجمادی
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)تخممرغ بهدلیل داشتن خواص تغذیهای، خواص عملکردی ترکیبات آن و شرکت در واکنشهای قهوهایشدن غیرآنزیمی و بهبود عطروطعم مطلوب، نقش مهمی در فراوری انواع محصولات غذایی دارد. در این پژوهش تأثیر قدرت اولتراسوند (0، 100، 200، ...
-
ارزیابی خصوصیات کیونیوموسین استخراجی از عروسدریایی <i>کاتوستیلوس تاگی</i>
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)پژوهشهای اخیر درمورد خواص تغذیهای و زیستی گونههای مختلف عروسدریایی، پتانسیل بالای آنها را بهعنوان منابع بهرهبردارینشده در بخشهای بیوتکنولوژی و تولید مواد غذایی را نشان میدهد. یکی از ترکیبات ارزشمند موجود در ...
-
استفاده از روش کچرز اصلاحشده برای استخراج حشرهکش ایمیداکلوپراید از میوۀ خرما
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)در این پژوهش، از روش آمادهسازی کچرز برای استخراج باقیماندۀ حشرهکش ایمیداکلوپراید از خرما و اندازهگیری آن با تکنیک کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا استفاده شد. بهاینمنظور ابتدا با مقایسۀ نتایج بهدستآمده از روش کچرز ...
-
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ریزساختار ماست غنی شده با نانوامولسیون بر پایۀ روغنکنجد و بادام شیرین
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)در این پژوهش، خصوصیات کیفی ماست غنیشده بر پایۀ نانوامولسیون تهیهشده از روغن بادام شیرین و کنجد در غلظت ثابت 2 درصد، بههمراه توئین 80 و اسپن 80 (با دو غلظت مختلف 0/25 و 0/5 درصد)، طی دو زمان همگنسازی (5 و 10 دقیقه) با ...
-
تحلیل ابعادی و تجربی فرایند فشار هیدرواستاتیک بالا؛ مطالعۀ موردی: بهکارگیری اعداد بیبُعد در آزمون رئولوژیکی نشاستۀ ارزن
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-08-23)اغلب روابط حاکم بر بسیاری از پدیدههای فیزیکی را نمیتوان به شکل صریح از اصول بقاء و معادلههایی نظیر پیوستگی، برنولی، مومنتوم یا در حالت کلی معادلۀ ناویرـاستوکس بهدستآورد. برای رفع این مشکل مؤثرترین روش استفاده از اصول ...
-
بررسی ارزش غذایی، ویژگیهای میکروبی و حسی پودر استخوان ماهی کپور نقرهای (<i>Hipophthalmichthys molitrix</i>) پرورشی
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)مطالعۀ حاضر با هدف تهیۀ پودر از استخوان ماهی کپور نقرهای با روش قلیایی و بررسی ویژگیهای تغذیهای، حسی و میکروبی انجام شد. در این پژوهش کربنات کلسیم بهعنوان شاهد استفاده شد. مقادیر پروتئین (18/51 درصد)، چربی (5/11 درصد)، ...
-
مدلسازی سینتیک تخریب ویتامین C خیار گلخانهای تازه برحسب تابعی از نوع پوشش خوراکی و زمان نگهداری
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)ویتامین C (ال-آسکوربیک اسید) یک مادۀ مغذی بنیادی و یک ضداکسیدان بسیار مؤثر بوده که بهعنوان یک نگهدارندۀ طبیعی در میوهها (نظیر خیار گلخانهای) عمل مینماید. با هدف حفظ ترکیبات زیستفعال (بهویژه ممانعت از تشکیل دهیدروآسکوربیک ...
-
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و آنتیاکسیدانی شیر بز غنیشده با عصارۀ مالت جو تخمیرشده با برخی باکتریهای لاکتیکی
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)بعد از انجام آزمایشها و تأیید مقاومت به شرایط گوارشی سویۀ انتخابشده جهت تهیۀ شیر بز تخمیری پروبیوتیک، 0/5 گرم از لاکتوباسیلوس پلانتاروم (PTCC 1058) و لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608) به 200 میلیلیتر نمونه شیر بز تلقیح شد. ...
-
مطالعۀ تأثیر رنگدانۀ فیکوسیانین بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، حسی، میکروبی و آنتیاکسیدانی پنیر
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)رنگدانۀ فیکوسیانین مستخرج از سیانوباکتری اسپیرولینا پلاتنسیس بهدلیل خواص منحصربهفرد، میتواند نقش مهمی در غنیسازی پنیرهای سنتی داشته باشد. در این مطالعه میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت، بتا-کاروتن و pH پنیر غنیشده ...
-
خواص ساختاری و مورفولوژیکی کمپلکس کنسانترۀ پروتئین آبپنیر-نشاستۀ اصلاحشده: تأثیر pH و نسبت بیوپلیمرها
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)در این پژوهش، تقابل بین کنسانترۀ پروتئین آبپنیر (WPC) و نشاستۀ اصلاحشده با اکتنیل سوکسینیک انهیدرید (OSAS) بهعنوان تابعی از pH (5 ،4 ،3 و 6) و نسبت WPC به OSAS (1:1 ،1:2 و 2:1) در غلظت کل 1 درصد وزنی/وزنی با اندازهگیری ...
-
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی سلامتیبخش بر پایۀ شیرهای گیاهی و لوبیای رانر (<i>Phaseolus coccineus L.</i>)
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)در این پژوهش، نوشیدنی گیاهی بر پایۀ شیربادام، شیرنارگیل و شیرسویا در ترکیب با آرد لوبیای رانر در دو حالت جوانهزده و جوانهنزده تولید شد. برای تهیۀ شیرهای گیاهی لوبیای سویا، بادام و نارگیل (بهترتیب 20، 25 و 25 گرم) در ...
-
درونپوشانی آلفا-توکوفرول به روش قالبگیری امولسیونی با استفاده از ذرات امولسیون هیدروژل پروتئین آبپنیر و یوتا کاراگینان
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)در پژوهش حاضر از ذرات امولسیون هیدروژل ساختهشده به روش قالبگیری امولسیونی برای درونپوشانی آلفا-توکوفرول استفاده شد. برای ساخت ذرات میکروژل بهعنوان قالب از امولسیون روغن در آب در روغن استفاده شد. هدف در این پژوهش بررسی ...
-
بررسی کارایی ورقههای استات سلولز رهایندۀ دیاکسید گوگرد بر ماندگاری میوۀ کیوی نگهداریشده در سردخانه
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2023-05-22)پژوهش حاضر با هدف بررسی کارایی ورقههای رهایندۀ دیاکسید گوگرد بر بستر فیلم استات سلولز برای کنترل رشد کپکها بهویژه کپک بوتریتیس سینرهآ طی دورۀ انبارمانی میوۀ کیوی انجام شد. بدینمنظور انبارمانی میوۀ کیوی تلقیحشده با ...
-
خواص فیزیکوشیمیایی، محتویات فنولی و فعالیت آنتیاکسیدانی عسل ویتنامی
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2022-01-21)ویتنام در منطقۀ آبوهوای موسمی گرمسیری (آسیای جنوب شرقی) با تنوع زیستی گونههای گیاهی قرار دارد که باعث ایجاد بسیاری از عسلهای تکگل و چندگل شده است. بااینحال، تاکنون مطالعهای جامع پیرامون ترکیبات فیزیکوشیمیایی، فعالیت ...
-
ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصارۀ پوست ریشه و ساقۀ سه گونۀ زرشک در نان
(مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology, 2022-01-21)این مطالعه با هدف تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان فنول کل، اسیدهای فنولیک و حداقل غلظت بازدارندۀ پوست ساقه و ریشۀ سه گونۀ زرشک (بربریس انتگریما بانگ، بربریس ولگاریس آسپرما و بربریس ولگاریس ارینتالیس) انجام شد. عصارۀ ریشۀ ...