خصوصیات مکانیکی، رئولوژیکی و رهایشی میکروژلهای آلژینات-پروتئین آبپنیر حاوی ریبوفلاوین و بیوتین
(ندگان)پدیدآور
زندی, محسننوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه استفاده از ژلهای با رفتاری شبیه مایع و به شکل سوسپانسیونهای قابل جذب بهعنوان حاملهای مناسب برای تحویل دهانی یا گوارشی ترکیبات زیستفعال و عطروطعم بسیار رایج گردیده است؛ در این پژوهش میکروکپسول آلژینات-پروتئین آبپنیر حامل ویتامین تولیدشده در پژوهش پیشین این گروه تحقیقاتی، ازنظر خصوصیات مکانیکی، رئولوژیکی و انتشاری موردبررسی قرار گرفت تا بتوان آن را بهعنوان یک میکروحامل جدید معرفی نمود. نتایج این تحقیق نشان داد که متوسط اندازۀ میکروکپسول بهعنوان تابعی از روش امولسیونسازی (التراسوند یا همزدن)، میزان آلژینات (2 یا 4 درصد) و پروتئین آبپنیر (6 یا 10 درصد) است و با افزایش غلظت آلژینات و پروتئین آبپنیر و نیز با استفاده از روش التراسوند، میکروکپسول کوچکتری تولید میگردد. با افزایش زمان نگهداری، اندازۀ ذرات میکروکپسول افزایش پیدا نمود ولی پایداری ریبوفلاوین و بیوتین طی 30 روز نگهداری در دمای 4 درجۀ سانتیگراد تغییر نکرد. با اعمال التراسوند از میزان نرمی بافتی کاستهشده ولی ازطرفدیگر میزان محافظت از ترکیب ریزپوشانیشده افزایش پیدا نمود. نتایج اندازهگیری ویسکوزیته نشاندهندۀ رفتار سودوپلاستیک در این میکروژلها بود. نتایج پیشبینی ضریب دیفوزیون نشاندهندۀ رهایش از نوع دیفوزیون بوده و اینکه این میکروکپسول برای محافظت عوامل زیستفعال در سیستمهای گوارش قابل استفاده میباشد.
کلید واژگان
اندازۀ ذراترفتار جریان
رهایش
میکروژل
ویتامین B
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایرانشاپا
2252-09372538-2357




