| dc.contributor.author | جانثاری, نفیسه | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتحی, میلاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشتاقیان, سید جمال | fa_IR |
| dc.contributor.author | عباس پورراد, علیرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:10:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:10:32Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:10:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:10:32Z | |
| dc.date.issued | 2019-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-11-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-08-28 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جانثاری, نفیسه, فتحی, میلاد, مشتاقیان, سید جمال, عباس پورراد, علیرضا. (1398). ریزپوشانی ویتامین D با استفاده از موسیلاژ شاهی و ایزولۀ پروتئین سویا به روش تودهسازی مرکب. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 8(3), 225-234. doi: 10.22101/JRIFST.2019.09.17.832 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0937 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2357 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.09.17.832 | |
| dc.identifier.uri | http://journals.rifst.ac.ir/article_93264.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214180 | |
| dc.description.abstract | ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامتی و عملکرد اندامهای بدن انسان دارد. مطالعههای متعددی برنقش آن در پیشگیری از بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، سیستم ایمنی، اسکلتی و بیماریهای عفونی تأکید نمودهاند. در این پژوهش فرایند ریزپوشانی ویتامین D به روش تودهایشدن با استفاده از موسیلاژ شاهی بهعنوان یک هیدروکلوئید جدید و ایزولۀ پروتئین سویا بررسی و اثرات نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلیساکارید ارزیابی گردید. نتایج بهدستآمده در این تحقیق نشان داد هر دو پارامتر موردبررسی اثر معنیداری بر راندمان و بارگذاری ریزپوشانی داشتند (0/05<<em>P</em>). استفاده از نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلیساکارید 0/3 منجربهتولید میکروکپسولها با بهترین ویژگیهای کاربردی گردید. راندمان ریزپوشانی و بارگذاری بهترتیب در دامنۀ 90-20 و 27-2 درصد بود. براساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی این میکروکپسولها تقریباً کروی و دارای سطح ناهمواری بودند. متوسط اندازۀ ذرات 1/2±57/2 میکرومتر بود. آنالیز طیفسنجی تبدیل فوریه مادونقرمز نشاندهندۀ شکلگیری اتصالات الکترواستاتیکی بر اثر واکنش تودهایشدن بین گروه کربوکسیل موسیلاژ شاهی و گروه آمین ایزولۀ پروتئین سویا بود. نتایچ این تحقیق مبین امکان استفاده از دو بیوپلمر موسیلاژ دانۀ شاهی و پروتئین سویا برای ریزپوشانی ترکیبات آبگریز مانند ویتامین D بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 854 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research and Innovation in Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.09.17.832 | |
| dc.subject | ایزولۀ پروتئین سویا | fa_IR |
| dc.subject | ریزپوشانی | fa_IR |
| dc.subject | موسیلاژ شاهی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین D | fa_IR |
| dc.title | ریزپوشانی ویتامین D با استفاده از موسیلاژ شاهی و ایزولۀ پروتئین سویا به روش تودهسازی مرکب | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و علوم زیستی، دانشگاه کورنل، نیویورک، آمریکا | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 225 | |
| dc.citation.epage | 234 | |