نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجانثاری, نفیسهfa_IR
dc.contributor.authorفتحی, میلادfa_IR
dc.contributor.authorمشتاقیان, سید جمالfa_IR
dc.contributor.authorعباس پورراد, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:10:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:10:32Z
dc.date.available1399-07-09T02:10:31Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:10:32Z
dc.date.issued2019-09-23en_US
dc.date.issued1398-07-01fa_IR
dc.date.submitted2018-11-19en_US
dc.date.submitted1397-08-28fa_IR
dc.identifier.citationجانثاری, نفیسه, فتحی, میلاد, مشتاقیان, سید جمال, عباس پورراد, علیرضا. (1398). ریزپوشانی ویتامین D با استفاده از موسیلاژ شاهی و ایزولۀ پروتئین سویا به روش توده‌سازی مرکب. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 8(3), 225-234. doi: 10.22101/JRIFST.2019.09.17.832fa_IR
dc.identifier.issn2252-0937
dc.identifier.issn2538-2357
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.09.17.832
dc.identifier.urihttp://journals.rifst.ac.ir/article_93264.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214180
dc.description.abstractویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامتی و عملکرد اندام‌های بدن انسان دارد. مطالعه‌های متعددی برنقش آن در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های قلبی، سیستم ایمنی، اسکلتی و بیماری‌های عفونی تأکید نموده‌اند. در این پژوهش فرایند ریزپوشانی ویتامین D به روش توده‌ای‌شدن با استفاده از موسیلاژ شاهی به‌عنوان یک هیدروکلوئید جدید و ایزولۀ پروتئین سویا بررسی و اثرات نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلی‌ساکارید ارزیابی گردید. نتایج به‌دست‌آمده در این تحقیق نشان داد هر دو پارامتر موردبررسی اثر معنی‌داری بر راندمان و بارگذاری ریزپوشانی داشتند (0/05<<em>P</em>). استفاده از نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلی‌ساکارید 0/3 منجربه‌تولید میکروکپسول‌ها با بهترین ویژگی‌های کاربردی گردید. راندمان ریزپوشانی و بارگذاری به‌ترتیب در دامنۀ 90-20 و 27-2 درصد بود. براساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی این میکروکپسول‌ها تقریباً کروی و دارای سطح ناهمواری بودند. متوسط اندازۀ ذرات 1/2±57/2 میکرومتر بود. آنالیز طیف‌سنجی تبدیل فوریه مادون‌قرمز نشان‌دهندۀ شکل‌گیری اتصالات الکترواستاتیکی بر اثر واکنش توده‌ای‌شدن بین گروه کربوکسیل موسیلاژ شاهی و گروه آمین ایزولۀ پروتئین سویا بود. نتایچ این تحقیق مبین امکان استفاده از دو بیوپلمر موسیلاژ دانۀ شاهی و پروتئین سویا برای ریزپوشانی ترکیبات آب‌گریز مانند ویتامین D بود.fa_IR
dc.format.extent854
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Food Science and Technologyen_US
dc.relation.ispartofپژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofResearch and Innovation in Food Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.09.17.832
dc.subjectایزولۀ پروتئین سویاfa_IR
dc.subjectریزپوشانیfa_IR
dc.subjectموسیلاژ شاهیfa_IR
dc.subjectویتامین Dfa_IR
dc.titleریزپوشانی ویتامین D با استفاده از موسیلاژ شاهی و ایزولۀ پروتئین سویا به روش توده‌سازی مرکبfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کامل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموختۀ کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و علوم زیستی، دانشگاه کورنل، نیویورک، آمریکاfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue3
dc.citation.spage225
dc.citation.epage234


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد