ریزپوشانی ویتامین D با استفاده از موسیلاژ شاهی و ایزولۀ پروتئین سویا به روش تودهسازی مرکب
(ندگان)پدیدآور
جانثاری, نفیسهفتحی, میلادمشتاقیان, سید جمالعباس پورراد, علیرضانوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ویتامین D نقش مهمی در حفظ سلامتی و عملکرد اندامهای بدن انسان دارد. مطالعههای متعددی برنقش آن در پیشگیری از بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، سیستم ایمنی، اسکلتی و بیماریهای عفونی تأکید نمودهاند. در این پژوهش فرایند ریزپوشانی ویتامین D به روش تودهایشدن با استفاده از موسیلاژ شاهی بهعنوان یک هیدروکلوئید جدید و ایزولۀ پروتئین سویا بررسی و اثرات نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلیساکارید ارزیابی گردید. نتایج بهدستآمده در این تحقیق نشان داد هر دو پارامتر موردبررسی اثر معنیداری بر راندمان و بارگذاری ریزپوشانی داشتند (0/05P). استفاده از نسبت هسته به پوسته و نسبت پروتئین به پلیساکارید 0/3 منجربهتولید میکروکپسولها با بهترین ویژگیهای کاربردی گردید. راندمان ریزپوشانی و بارگذاری بهترتیب در دامنۀ 90-20 و 27-2 درصد بود. براساس تصاویر میکروسکوپ الکترونی این میکروکپسولها تقریباً کروی و دارای سطح ناهمواری بودند. متوسط اندازۀ ذرات 1/2±57/2 میکرومتر بود. آنالیز طیفسنجی تبدیل فوریه مادونقرمز نشاندهندۀ شکلگیری اتصالات الکترواستاتیکی بر اثر واکنش تودهایشدن بین گروه کربوکسیل موسیلاژ شاهی و گروه آمین ایزولۀ پروتئین سویا بود. نتایچ این تحقیق مبین امکان استفاده از دو بیوپلمر موسیلاژ دانۀ شاهی و پروتئین سویا برای ریزپوشانی ترکیبات آبگریز مانند ویتامین D بود.
کلید واژگان
ایزولۀ پروتئین سویاریزپوشانی
موسیلاژ شاهی
ویتامین D
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشآموختۀ کارشناسی ارشد، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایراندانشیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، ایران
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و علوم زیستی، دانشگاه کورنل، نیویورک، آمریکا
شاپا
2252-09372538-2357




