بررسی علل تخریب لوله انتقال گاز دی اکسید گوگرد در مخزن تولید آب دیفوزیون کارخانه قند شیرین مشهد
(ندگان)پدیدآور
افراسیابی گرکانی, عباسضیا حسین پور, مهردادمیرزاخانزده, زیباایوبی فر, محمدسیادتی, سیدموسیمسکوکی, عبدالمجیدنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت فرایند دیفوزیون در پروسه تولید قند و شکر، کارکرد درست این بخش بسیار حائز اهمیت میباشد. در این بخش آب لازم با pH معین جهت استفاده در فرایند دیفوزیون از طریق واکنش آب با گاز دیاکسید گوگرد در مخزن مشخص، تولید میگردد. در این تحقیق علل تخریب لوله اصلی پخش گاز دیاکسید گوگرد در داخل مخزن تولید آب دیفوزیون بررسی گردید. جهت انجام بررسیها، آزمون کوانتومتری بر روی ورق و ناحیه جوش، آزمون پراش اشعه ایکس بر روی محصولات خوردگی، آزمون پلاریزاسیون دینامیک بر روی نمونه جدا شده از لوله در 3 دمای 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد و آزمون دابل لوپ جهت بررسی حساسیت در نواحی اطراف جوش انجام شد. با توجه به نتایج، نواحی جوش غیرحساس بوده و دانسیته جریان خوردگی در حدود 0/0001 میلیآمپر بر سانتیمتر مربع و نرخ خوردگی لوله کمتر از 2 میکرون در سال محاسبه شد. بنابراین علت اصلی تخریب ناشی از خوردگی یکنواخت نبوده، بلکه به دلیل تجمع گاز در کف لوله و تشکیل موضعی محلولهای خورنده گوگرددار میباشد. لذا با اصلاح طراحی شامل تغییر در مکان لولههای انشعابی، ایجاد شیب در لوله اصلی و یا تغییر جنس لوله میتوان از تشکیل موضعی محلولهای خورنده جلوگیری کرده و نرخ خوردگی را کاهش داد.
کلید واژگان
آب دیفوزیونخوردگی
دیاکسید گوگرد
علل شکست
کارخانه قند
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه ماشین آلات مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذاییکارشناس ارشد گروه مهندسی خوردگی و حفاظت از مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ارشد گروه مهندسی خوردگی و حفاظت از مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس ارشد مهندسی مواد، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
کارشناس ارشد مهندسی مواد، پارک علم و فناوری خراسان
دانشیار گروه فرآوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی
شاپا
2252-09372538-2357




