مقایسه ویژگیهای ریزکپسولهای روغن سبوس برنج تهیه شده با خشککن پاششی و خشککن انجمادی
(ندگان)پدیدآور
رضوی زاده, بی بی مرضیهخان محمدی, فائزهعزیزی, سید ناصرنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ریزپوشانی روغن سبوس برنج با استفاده از صمغ عربی و کنسانتره پروتئینی آب پنیر به عنوان مواد دیواره به دو روش خشک کردن پاششی و انجمادی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور امولسیون آب در روغن حاوی 4 درصد روغن سبوس برنج در محلول آبی حاوی 20 و 25 درصد ترکیب کل مواد دیواره به کمک اولتراتوراکس تهیه شد. کمترین اندازه قطرات (0/36 میکرومتر) در امولسیون با ترکیب دیواره حاوی 100 درصد صمغ عربی و بیشترین اندازه قطرات (0/96 میکرومتر) برای امولسیون با ترکیب دیواره حاوی 100 درصد کنسانتره پروتئینی آب پنیر بدست آمد و در نسبتهای متفاوت از این دو ماده تشکیل دهنده دیواره، اندازه قطرات مقادیری بین این دو عدد داشتند. اندازه قطرات و گرانروی امولسیونهای تهیه شده حاکی از آن بود که پایداری امولسیونهای تهیه شده تحت تأثیر غلظت و نوع مواد دیواره هستند. همچنین نوع روش خشک کردن امولسیون نه تنها بر اندازه میکروکپسولهای تهیه شده، بلکه بر راندمان ریز پوشانی و میزان بازداری روغن درون کپسول نیز مؤثر بودند. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان ریزپوشانی در غلظت 60 درصد صمغ عربی در ترکیب دیواره (مجموع صمغ و کنسانتره پروتئینی آب پنیر) حاصل شد که عبارت بود از 90 درصد به روش خشککن پاششی و 68 درصد به روش خشککن انجمادی. از میان دو روش خشک کردن، ریزکپسولهای تهیه شده با خشک کردن پاششی ضمن حفظ ساختار منظم کروی، میزان بازداری بیشتری از روغن را در طول دوره نگهداری نشان دادند.
کلید واژگان
خشککن انجمادیخشککن پاششی
روغن سبوس برنج
ریزپوشانی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذاییدانشآموخته کارشناسی ارشد، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران
استاد گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران
شاپا
2252-09372538-2357




