• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 2, سال دوم شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 2, سال دوم شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مدیریت بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی سیب‌زمینی

    (ندگان)پدیدآور
    باقری, عزیز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.410 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پوسیدگی نرم توسط باکتری (Pectobacterium (Erwinia) carotovorum subsp. carotovorum (P.c.c.ایجاد می‌شود و دامنه میزبانی این باکتری بسیار وسیع بوده و تعداد زیادی از گیاهان زینتی و زراعی مانند: ذرت، برنج، چغندرقند و نیز سبزیجات را آلوده می­کند. این بیماری در اکثر مناطق سیب­زمینی­کاری کشور گزارش شده­ است. باکتری مولد بیماری پوسیدگی نرم می‌تواند بر روی غده­های بذری، ذرات خاک، آب، روی بدن حشرات و ماشین‌آلات کشاورزی حمل شود. برخی علف­های هرز در مزرعه به‌ویژه تاجریزی و تاج‌خروس می‌توانند پناهگاه باکتری عامل بیماری باشند. با کاشتن غده‌های آلوده، بیماری گسترش یافته و احتمال تولید غده‌های آلوده افزایش می‌یابد. باکتری عامل پوسیدگی نرم معمولاً از طریق منافذ طبیعی روی غده­ها مانند عدسک متورم (ناشی از بالا بودن رطوبت خاک) وارد بافت غده می‌شود. غده‌های آلوده، باکتری‌ها را به خاک آزاد می‌کنند و باکتری‌ها می‌توانند از طریق جریان آب و جابجایی خاک به غده‌های دختری منتقل شوند. هم‌چنین باکتری عامل بیماریمی‌تواند از انتهای ساقه غده­زا و زخم‌ها نیز وارد غده‌ها شود. کاشت غده‌های بذری سالم وگواهی‌شده، مؤثرترین روش مدیریت بیماری است. مدیریت موفق این بیماری­ مستلزم داشتن دانش کافی در مورد عوامل، نحوه پراکنش و شیوع بیماری است. در این مقاله اهمیت بیماری پوسیدگی نرم سیب­زمینی، پراکنش و شدت آلودگی، نشانه­های بیماری، عوامل تشدیدکننده، چرخه بیماریو مدیریت تلفیقی آن براساس پژوهش­های انجام‌شده در ایران و جهان شرح داده شده ­است.
    کلید واژگان
    پوسیدگی نرم
    سیب‌زمینی
    مدیریت تلفیقی
    Pectobacterium

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
    سازمان پدید آورنده
    مربی پژوهشی، بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران

    URI
    https://pem.areeo.ac.ir/article_121282.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/21050

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب