بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت زعفران در شهرستانهای سنقر و صحنه در استان کرمانشاه
(ندگان)پدیدآور
یاوری, ندازرافشانی, کیومرثنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در دهههای اخیر تغییرات آب و هوایی در ایران منجر به معرفی گیاهان خاص که نیاز آبی کمتری داشته باشند از سوی سیاستگذاران گردید. لذا زعفران به عنوان یکی از این ارقام در دستور کار سیاستگذاران قرار گرفت. کشت زعفران تاریخچهی طولانی مدتی در ایران دارد. با اینکه کشت زعفران در استان کرمانشاه نوعی پتانسیل تلقی میگردد، اما بطور محدودی به گسترش و پذیرش آن توجه شده است. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش کشت زعفران در شهرستانهای سنقر و صحنه در استان کرمانشاه انجام شد. رویکرد کلی پژوهش حاضر کیفی است و به منظور تحلیل دادههای بدست آمده از روش کدگذاری باز و محوری در نظریه بنیانی بهره گرفته شد. دادهها طی مصاحبههای انفرادی با سه نفر از کشاورزانی که اقدام به کشت زعفران نمودند و بصورت غیرتصادفی نمونهگیری شدند، جمعآوریگردید و اعتبار یافتهها از طریق فرآیند سه گوشهسازی تایید شد. براساسیافتههای تحقیق، پیش قدم بودن، توجه به جنبههای سرمایهای و سودآوری زعفران،توانایی تهیه امکانات موردنیاز کاشت زعفران، استفاده از کانالهای مناسب ارتباطی برای کسب آگاهی، سنجش شرایط مورد نیاز برای پذیرش و کاشت محصول و پذیرفتن این شرایط و عملیات بازاریابی و فروش محصول از مهمترین عوامل مؤثر بر پذیرش کشت زعفران به شمار میآیند.  بنابراین، آموزش زودپذیران بالقوه، سرمایه گذاری در تبدیل و فرآوری و بستهبندی زعفران، توسعه دانش و تقویت مهارت زعفرانکاران توصیه میگردد.
کلید واژگان
تغییرات آب و هواییزعفران
نظریه بنیانی
مطالعه کیفی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاهدانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه
شاپا
۲۳۴۵-۳۸۶۹۲۳۸۳-۱۳۱۶




