| dc.contributor.author | ناقوس, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, سید محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرهنگ فر, همایون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:03:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:03:55Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T01:03:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T01:03:55Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-09-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-06-30 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ناقوس, مهدی, حسینی, سید محمد, فرهنگ فر, همایون. (1396). اثر گلبرگ زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجههای گوشتی. پژوهشهای زعفران, 5(1), 33-44. doi: 10.22077/jsr.2017.599 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | ۲۳۴۵-۳۸۶۹ | |
| dc.identifier.issn | ۲۳۸۳-۱۳۱۶ | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.599 | |
| dc.identifier.uri | http://jsr.birjand.ac.ir/article_599.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191390 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر گلبرگ زعفران بر خصوصیات کیفی گوشت ران، از 250 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار در هر تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (C)، تیمار 5/2 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp2.5) و تیمار 5 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp5)، تیمار 5/7 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp7.5) و تیمار 10 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp10) بود. در طول دوره پرورش جوجهها بطور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند. در انتهای دوره آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار 2 قطعه پرنده انتخاب و کشتار شد. شاخصهای کیفی گوشت ران شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت (L*, a*, b*)، اسیدیته و مالوندیآلدهید در سه بازه زمانی، یک، سه و پنج روز پس از کشتار و افت پخت، تست پانل (تردی، آبداری و طعم)، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران در زمان کشتار اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری در ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت (L*, a*, b*)، اسیدیته، افت پخت، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران بین تیمارها مشاهده نشد اما میزان مالوندی آلدهید در تیمار شاهد بطور معنیداری (05/0≥P) بالاتر از سایر تیمارها بود. جوجههای تغذیه شده با جیره شاهد و Sp2.5 میزان تردی و آبداری کمتری را در گوشت ران در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند(05/0 ≥P). نتایج نشان داد گلبرگ زعفران دارای اثر آنتیاکسیدانی میباشد و افزودن 5/2 گرم در کیلوگرم آن میتواند باعث بهبود کیفیت گوشت ران جوجهها در زمان نگهداری در یخچال شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 411 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Birjand | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهشهای زعفران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Saffron Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.599 | |
| dc.subject | تست پانل | fa_IR |
| dc.subject | عضله ران | fa_IR |
| dc.subject | ظرفیت نگهداری آب | fa_IR |
| dc.subject | مالون دیآلدهید | fa_IR |
| dc.title | اثر گلبرگ زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 33 | |
| dc.citation.epage | 44 | |