نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorناقوس, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید محمدfa_IR
dc.contributor.authorفرهنگ فر, همایونfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:03:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:03:55Z
dc.date.available1399-07-09T01:03:55Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:03:55Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-09-21en_US
dc.date.submitted1396-06-30fa_IR
dc.identifier.citationناقوس, مهدی, حسینی, سید محمد, فرهنگ فر, همایون. (1396). اثر گلبرگ زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجه‌های گوشتی. پژوهشهای زعفران, 5(1), 33-44. doi: 10.22077/jsr.2017.599fa_IR
dc.identifier.issn۲۳۴۵-۳۸۶۹
dc.identifier.issn۲۳۸۳-۱۳۱۶
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.599
dc.identifier.urihttp://jsr.birjand.ac.ir/article_599.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191390
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر گلبرگ زعفران بر خصوصیات کیفی گوشت ران، از 250 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار در هر تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (C)، تیمار 5/2 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp2.5) و تیمار 5 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp5)، تیمار 5/7 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp7.5) و تیمار 10 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp10) بود. در طول دوره پرورش جوجه‌ها بطور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند. در انتهای دوره آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار 2 قطعه پرنده انتخاب و کشتار شد. شاخص­های کیفی گوشت ران شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت (L*, a*, b*)، اسیدیته و مالون­دی­آلدهید در سه بازه زمانی، یک، سه و پنج روز پس از کشتار و افت پخت، تست پانل (تردی، آبداری و طعم)، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران در زمان کشتار اندازه­گیری شد. تفاوت معنی­داری در ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت (L*, a*, b*)، اسیدیته، افت پخت، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران بین تیمارها مشاهده نشد اما میزان مالون­دی آلدهید در تیمار شاهد بطور معنی‌داری (05/0≥P) بالاتر از سایر تیمارها بود. جوجه­های تغذیه شده با جیره شاهد و Sp2.5 میزان تردی و آبداری کمتری را در گوشت ران در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند(05/0 ≥P). نتایج نشان داد گلبرگ زعفران دارای اثر آنتی­اکسیدانی می­باشد و افزودن 5/2 گرم در کیلوگرم آن می­تواند باعث بهبود کیفیت گوشت ران جوجه­ها در زمان نگهداری در یخچال شود.fa_IR
dc.format.extent411
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofپژوهشهای زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Saffron Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2017.599
dc.subjectتست پانلfa_IR
dc.subjectعضله رانfa_IR
dc.subjectظرفیت نگهداری آبfa_IR
dc.subjectمالون‌ دی‌آلدهیدfa_IR
dc.titleاثر گلبرگ زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue1
dc.citation.spage33
dc.citation.epage44


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد