اثر گلبرگ زعفران بر کیفیت گوشت ران در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
ناقوس, مهدیحسینی, سید محمدفرهنگ فر, همایوننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر گلبرگ زعفران بر خصوصیات کیفی گوشت ران، از 250 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار در هر تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (C)، تیمار 5/2 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp2.5) و تیمار 5 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp5)، تیمار 5/7 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp7.5) و تیمار 10 گرم در کیلوگرم گلبرگ زعفران (Sp10) بود. در طول دوره پرورش جوجهها بطور آزاد به آب و خوراک دسترسی داشتند. در انتهای دوره آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار 2 قطعه پرنده انتخاب و کشتار شد. شاخصهای کیفی گوشت ران شامل ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت (L*, a*, b*)، اسیدیته و مالوندیآلدهید در سه بازه زمانی، یک، سه و پنج روز پس از کشتار و افت پخت، تست پانل (تردی، آبداری و طعم)، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران در زمان کشتار اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری در ظرفیت نگهداری آب، افت وزنی، رنگ گوشت (L*, a*, b*)، اسیدیته، افت پخت، ماده خشک، پروتئین و چربی گوشت ران بین تیمارها مشاهده نشد اما میزان مالوندی آلدهید در تیمار شاهد بطور معنیداری (05/0≥P) بالاتر از سایر تیمارها بود. جوجههای تغذیه شده با جیره شاهد و Sp2.5 میزان تردی و آبداری کمتری را در گوشت ران در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند(05/0 ≥P). نتایج نشان داد گلبرگ زعفران دارای اثر آنتیاکسیدانی میباشد و افزودن 5/2 گرم در کیلوگرم آن میتواند باعث بهبود کیفیت گوشت ران جوجهها در زمان نگهداری در یخچال شود.
کلید واژگان
تست پانلعضله ران
ظرفیت نگهداری آب
مالون دیآلدهید
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانUniversity of Birjand
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری تغذیه دام گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندعضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
عضو هیات علمی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
شاپا
۲۳۴۵-۳۸۶۹۲۳۸۳-۱۳۱۶




