• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اندازه گیری میزان غلظت جیوه در سه نوع متفاوت کنسرو ماهی تن

    (ندگان)پدیدآور
    پولین شهره1 ، سارا مهدیزاده مود2 ، عباس توکلی3 ، فاطمه وثوقی4*
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    169.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: همگام با توسعه صنایع و افزایش روند آلودگی محیط زیست، مساله آلودگی مواد غذایی به فلزات سنگین، بخشی از مطالعات سم شناسی و زیست محیطی را به خود اختصاص داده است. جیوه از جمله فلزات سنگین است که کنترل آن در مواد غذایی بسیار حائز اهمیت می باشد. بیوترانسفرماسیون جیوه و تبدیل آن به ماده سمی متیل مرکوری لزوم کنترل این عنصر را آشکار می سازد. با توجه به مصرف گسترده کنسرو ماهیان تن در ایران، تحقیق حاضر به منظور بررسی میزان غلظت جیوه در سه نوع متفاوت کنسرو ماهی تن محصول سه کارخانه داخلی و مقایسه مقادیر بدست آمده با استانداردهای جهانی WHO، FDA، EPA صورت پذیرفت. مواد و روش کار : این تحقیق در سال 1390 بر روی 21 نمونه کنسرو ماهی تن ( 7 نمونه از هر کارخانه ) صورت گرفت. استخراج جیوه از نمونه ها با استفاده از روش هضم مرطوب و تعیین غلظت جیوه با استفاده از دستگاه جذب اتمی Perkin Elmer 4100 صورت گرفت. نتایج و بحث: نتایج این تحقیق نشان داد میانگین غلظت جیوه در کنسرو های شماره 1، 2، 3 به ترتیب 1.28 ± 34.51 ، 8.04 ± 45.13 ، 7.51 ± 49.63 بر حسب میکروگرم بر کیلوگرم ( ppb ) بود. مقادیر بدست آمده غلظت جیوه در این تحقیق پایین تر از آستانه مجاز استانداردهای جهانی سازمان غذا و دارو (FDA) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) وآژانس حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) بود و از شرایط قابل قبول برای مصارف انسانی برخوردار بوده است.
    کلید واژگان
    جیوه
    کنسرو ماهی تن

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_962.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182810

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب