نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپولین شهره1 ، سارا مهدیزاده مود2 ، عباس توکلی3 ، فاطمه وثوقی4*fa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:40:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:40:13Z
dc.date.available1399-07-09T00:40:13Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:40:13Z
dc.date.issued2012-08-22en_US
dc.date.issued1391-06-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-28en_US
dc.date.submitted1395-11-09fa_IR
dc.identifier.citationپولین شهره1 ، سارا مهدیزاده مود2 ، عباس توکلی3 ، فاطمه وثوقی4*. (1391). اندازه گیری میزان غلظت جیوه در سه نوع متفاوت کنسرو ماهی تن. تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی, 4(1), 101-101.fa_IR
dc.identifier.issn2345-2889
dc.identifier.urihttps://jvlr.semnan.ac.ir/article_962.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182810
dc.description.abstractمقدمه و هدف: همگام با توسعه صنایع و افزایش روند آلودگی محیط زیست، مساله آلودگی مواد غذایی به فلزات سنگین، بخشی از مطالعات سم شناسی و زیست محیطی را به خود اختصاص داده است. جیوه از جمله فلزات سنگین است که کنترل آن در مواد غذایی بسیار حائز اهمیت می باشد. بیوترانسفرماسیون جیوه و تبدیل آن به ماده سمی متیل مرکوری لزوم کنترل این عنصر را آشکار می سازد. با توجه به مصرف گسترده کنسرو ماهیان تن در ایران، تحقیق حاضر به منظور بررسی میزان غلظت جیوه در سه نوع متفاوت کنسرو ماهی تن محصول سه کارخانه داخلی و مقایسه مقادیر بدست آمده با استانداردهای جهانی WHO، FDA، EPA صورت پذیرفت. مواد و روش کار : این تحقیق در سال 1390 بر روی 21 نمونه کنسرو ماهی تن ( 7 نمونه از هر کارخانه ) صورت گرفت. استخراج جیوه از نمونه ها با استفاده از روش هضم مرطوب و تعیین غلظت جیوه با استفاده از دستگاه جذب اتمی Perkin Elmer 4100 صورت گرفت. نتایج و بحث: نتایج این تحقیق نشان داد میانگین غلظت جیوه در کنسرو های شماره 1، 2، 3 به ترتیب 1.28 ± 34.51 ، 8.04 ± 45.13 ، 7.51 ± 49.63 بر حسب میکروگرم بر کیلوگرم ( ppb ) بود. مقادیر بدست آمده غلظت جیوه در این تحقیق پایین تر از آستانه مجاز استانداردهای جهانی سازمان غذا و دارو (FDA) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) وآژانس حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) بود و از شرایط قابل قبول برای مصارف انسانی برخوردار بوده است.fa_IR
dc.format.extent169
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه سمنانfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Laboratory Researchen_US
dc.subjectجیوهfa_IR
dc.subjectکنسرو ماهی تنfa_IR
dc.titleاندازه گیری میزان غلظت جیوه در سه نوع متفاوت کنسرو ماهی تنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume4
dc.citation.issue1
dc.citation.spage101
dc.citation.epage101


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد