• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی
    • دوره 1, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت شترمرغ در کشتار سنتی و صنعتی

    (ندگان)پدیدآور
    مشاک, زهرهیارمند, محمد سعیدمجدر لنگرودی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.872 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    گوشت شترمرغ از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار بوده و علاوه بر پایین بودن میزان کلسترول و چربی، چربی‌های غیراشباع و امگا 3 در این گوشت نسبت به گوشت گاو و گوسفند بیشتر است. به دلیل کاهش سریع pH گوشت شترمرغ پس از کشتار (نسبت به گوشت‌ دام) و کاهش زمان نگهداری، خطر رشد میکروبی در این فراورده حائز اهمیت می‌باشد. در این مطالعه 20 قطعه شترمرغ سالم با شرایط سنی بین 10 الی 14 ماه که همگی در یک مزرعه پرورش یافته بودند، انتخاب شده و 10 قطعه به روش سنتی و 10 قطعه به صورت صنعتی کشتار شد. خصوصیات میکروبی (باکتری‌های هوازی مزوفیل و سایکروتروف، استافیلوکوکوس اورئوس، کلی‌فرم و اشریشیا کلی و سالمونلا) و شیمیایی (اندازه‌گیری میزان پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) هر یک از نمونه‌ها اندازه‌گیری شد و نتایج به دست آمده به کمک آزمون آماری T مستقل بین دو گروه کشتار سنتی و کشتار صنعتی با هم مورد مقایسه قرار گرفت. با توجه به نتایج به دست آمده آزمونهای میکروبی در تمامی موارد در گروه کشتار سنتی به طور معنی‌داری بیشتر از گروه کشتار صنعتی می‌باشد (05/0>p). نتایج مربوطه به آزمون‌های شیمیایی بین دو گروه گوشت شترمرغ اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0
    کلید واژگان
    آزمون‌های میکروبی و شیمیایی
    کشتار شترمرغ
    کشتارگاه سنتی و صنعتی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    دانشگاه زابل
    University of Zabol
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی کرج
    گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران-کرج
    دانش آموخته گروه بهداشت و کنترل مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2645-4491
    2676-5004
    URI
    https://dx.doi.org/10.35066/J040.2018.960
    http://nfvm.uoz.ac.ir/article_86836.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/159318

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب