• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 3, شماره 10
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه علمی علوم و فنون بسته بندی
    • دوره 3, شماره 10
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از گیاهان دارویی در فیلم های خوراکی بر پایه نشاسته تاپیوکا – آلژینات

    (ندگان)پدیدآور
    کیا, شیرینمیرزایی, حبیب الهجعفری, سید مهدی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در طب سنتی فعالیت ضد میکروبی عصاره گیاهان مختلف بر روی باکتری­ها و قارچ­ها شناخته شده بود. از زمان­های قدیم گیاهان دارویی به عنوان رنگ­دهنده و عوامل طعم­دهنده غذا مورد استفاده قرار می­گرفتند. از عصاره گیاهان برای جلوگیری از بیماری­های ناشی از غذا و فساد مواد غذایی استفاده می­شد. با استفاده از بسته­بندی فعال که با محیط و محصول در تعامل است می­توان عمر مفید، ایمنی و خواص حسی محصول را افزایش داد و کیفیت محصول را حفظ نمود. این بسته­بندی­ها قادر به مهار اکسیژن، رطوبت یا اتیلن هستند. همچنین می­توانند اتانول و طعم را در بسته­بندی منتشر کنند و فعالیت ضد میکروبی از خود نشان دهند. سیستم ضد میکروبی از طریق انتشار گاز، پوشش با عوامل ضد میکروبی و اختلاط با مواد افزودنی ضد میکروبی  می­توانند اثرات خود را اعمال نمایند.در این مقاله فعالیت ضد میکروبی گیاهان در غلظت­های 1، 5، 10 و 20 % در فیلم خوراکی بر پایه نشاسته تاپیوکا- آلژینات بر روی سویه­های مختلف شامل 3 گونه اشرشیاکلی، 2 گونه سالمونلا تیفیموریوم، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس، باسیلوس سابتیلیس، ویبریوپاراهمولیتیکوس، لیستریا مونوسیتوژنز و 2 سوش سودوموناس مورد بررسی قرار گرفته است. طبق نتایج پژوهشگران در بین روش­های استخراج عصاره از گیاهان دارویی بهترین روشی که بیشترین میزان فعالیت ضد میکروبی را از خود نشان می­داد مربوط به روش استخراج الکلی بود، بعد از آن روش­های استخراج با آب گرم و اولتراسونیک در مقام دوم و سوم قرار  می­گرفتند. مؤثرترین عصاره گیاهان دارویی جهت فعالیت ضد میکروبی، مربوط به عصاره گیاهان هیبیس کیوس سبدریفا لینا و پیپر بیتر لینا می­شد. حساس­ترین میکروارگانیسم­ها نسبت به این عصاره­های گیاهی ویبریو پاراهمولیتیکوس و یرسینیا آنتروکولیتیکا می­باشد و مقاوم­ترین میکروارگانیسم باسیلوس سابتیلیس است. دمای نگهداری بر روی فعالیت ضد میکروبی این فیلم­ها تأثیر­گذار است. به طور کلی عصاره گیاهان دارویی در فیلم خوراکی نشاسته تاپیوکا-آلژینات (شکل 1) دارای اثرات ضد میکروبی خوبی است که برای گسترش ماندگاری یا بهبود ایمنی ماده غذایی به کار   می­رود فقط باید تعامل بین غلظت عصاره و طعم و مزه در غذا مورد بررسی قرار گیرد.
    کلید واژگان
    گیاهان دارویی
    فعالیت ضد میکروبی و پوشش خوراکی

    شماره نشریه
    10
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه جامع امام حسین (ع)

    شاپا
    2228-6675
    URI
    https://packaging.ihu.ac.ir/article_201313.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/155571

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب