فیلم ها و پوشش های خوراکی فعال حاوی اسانس دارچین: مروری بر خواص و کاربرد در بسته بندی مواد غذایی
(ندگان)پدیدآور
رنـجـبریان, سـعیدپورفـتـحی, بـهـبودالـماسی, هـادیامـیری, صـابر
نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از نگهدارندههای شیمیایی و اثرات سوء آنها بر روی سلامتی مصرفکننده، موجب نگرانی مراجع بهداشتی و مصرفکنندگان شده است. در نتیجه تولیدکنندگان مواد غذایی به فکر روشهای ایمنسازی غذا به وسیله راههای طبیعی یا سبز و جایگزینی نگهدارندههای طبیعی به جای شیمیایی شدهاند. یکی از این روشها، استفاده از اسانس و عصارههای گیاهی به عنوان افزودنی ضدباکتریایی میباشد. اسانس دارچین منبع مناسبی از ترکیبات ضدمیکروبی، ضدقارچی و آنتیاکسیدانی قوی بوده و قادر است از رشد میکروارگانیسمهای فاسدکننده موادغذایی جلوگیری کند. اخیراً گرایش به استفاده از پوششها و فیلمهای خوراکی فعال در بستهبندی مواد غذایی، به دلیل تأثیر مثبت در ماندگاری بالای محصولات، افزایش چشمگیری داشته است. در این مقاله، به بررسی خواص اسانس دارچین و تأثیر آن بر روی خواص فیلمها و پوششهای خوراکی پرداخته شده است و همچنین کاربرد فیلمهای فعال حاوی اسانس دارچین در بستهبندی و افزایش ماندگاری محصولات غذایی مختلف مرور شده است.
کلید واژگان
فیلم فعالپوشش خوراکی
اسانس دارچین
ماندگاری
فعالیت ضدمیکروبی
شماره نشریه
28تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
دانشگاه جامع امام حسین (ع)سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی مؤسسه آموزش عالی صبا ارومیهمؤسسه آموزش عالی صبا ارومیه، گروه علوم و صنایع غذایی
دانشگاه ارومیه، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی
دانشگاه تبریز، تبریز، دانشکده کشاورزی



