اثرات کیتوسان در پرآوری درونشیشهای انگور (Vitis vinifera L.) رقم قزلاوزوم
(ندگان)پدیدآور
صادق پور, صابرناصری, لطفعلینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
انگور رقم قزل اوزوم از ارقام بازارپسند و پراهمیت بوده و دارای میوه های قرمز ترد و آبدار می باشد. در ازدیاد درون شیشهای گیاهان چوبی از جمله انگور مرحله پرآوری از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. بنابراین سعی بر آن است که با روشهای مختلفی بتوان این مرحله را با موفقیت انجام داده و تسریع نمود. در پژوهش حاضر اثرات غلظتهای مختلف کیتوسان با وزن مولکولی پایین در پرآوری انگور رقم قزل اوزوم مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از محیط کشت MS حاوی 5/0 میلیگرم در لیتر بنزیل آمینو پورین (BAP) و 01/0 میلیگرم در لیتر ایندول بوتیریک اسید (IBA) و غلظتهای مختلف کیتوسان (0، 10، 20، 40 و 80 میلیگرم در لیتر) در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی با پنج تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد که استفاده از کیتوسان بر پرآوری درون شیشهای انگور رقم قزل اوزوم اثر معنی داری داشت، به طوری که افزودن کیتوسان به محیط کشت باعث افزایش پرآوری شاخساره ها شد. طبق نتایج حاصل از این پژوهش، غلظت 40 میلیگرم در لیتر کیتوسان نسبت به سایر غلظتهای مورد استفاده نتایج بهتری نشان داد و باعث افزایش تعداد شاخساره های جانبی، طول شاخساره، تعداد برگ، سطح برگ، وزن خشک توده گیاهی و میزان کلروفیل در گیاهکهای تولیدی شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، با توجه به ویژگیهای مطلوب کیتوسان، میتوان از آن به عنوان یک ماده محرک رشد برای افزایش پرآوری درون شیشهای در این رقم انگور استفاده نمود.
کلید واژگان
انگور (Vitis vinifera L.)پرآوری
رقم قزلاوزوم
کشت درونشیشهای
کیتوسان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسیارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه




