نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگودرزی, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorسیدان, سید محسنfa_IR
dc.date.accessioned1403-12-21T02:08:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2025-03-11T02:08:32Z
dc.date.available1403-12-21T02:08:32Zfa_IR
dc.date.available2025-03-11T02:08:32Z
dc.date.issued2024-08-22en_US
dc.date.issued1403-06-01fa_IR
dc.date.submitted2024-07-17en_US
dc.date.submitted1403-04-27fa_IR
dc.identifier.citationگودرزی, فرزاد, سیدان, سید محسن. (1403). فراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیب‌زمینی طی انبارداری. تحقیقات مهندسی صنایع غذایی, 23(1), 49-64. doi: 10.22092/fooder.2024.366433.1398fa_IR
dc.identifier.issn2645-45131
dc.identifier.issn2645-4521
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/fooder.2024.366433.1398
dc.identifier.urihttps://fooder.areeo.ac.ir/article_132476.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1147421
dc.description.abstractضایعات مواد غذایی، یکی از چالش‏های جدی امنیت غذایی کشور است. اولین گام برای کاهش تلفات محصولات کشاورزی، شناسایی عوامل موثر در بروز تلفات است. سهم عوامل مختلف در بروز تلفات سیب‌زمینی به عنوان یک محصول اساسی در تامین امنیت غذایی کشور در گزارش‌های موجود از پراکنش زیادی برخوردار است. در این تحقیق برای دستیابی به یک تصویر جامع از نقش عوامل موثر در بروز تلفات سیب‌زمینی در انبار، از روش فراتحلیل استفاده شد تا بر اساس آن نسبت به تجمیع نتایج سوابق مطالعات گذشته بر مبنای روش‌ آماری اقدام و نتیجه قابل اتکایی حاصل شود. در تجزیه و تحلیل داده‏ها با استفاده از نرم‌افزار Stata تأثیر عوامل دما، رطوبت، نوع تهویه انبار و شیوه مهار جوانه‌زنی بر افت وزنی و ضایعات کمی سیب‌زمینی بررسی شد. بررسی فراتحلیل نتایج مطالعات پیشین نشان داد که بر اساس طبقه‌بندی کوهن، دما، رطوبت نسبی، تهویه و جوانه‌زنی بیش از 73 درصد تلفات محصول در انبار را با اثر بخشی زیاد و قطعی، تحت کنترل دارند. بر همین اساس، انحراف دمای انبار از محدوده 3 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی انبار از 95 درصد، با روندی افزایشی تلفات سیب‌زمینی در انبار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این میان، عامل دما بیشترین تاثیر را در بروز تلفات سیب‌زمینی در انبار دارد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Agricultural Engineering Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/fooder.2024.366433.1398
dc.subjectتلفاتfa_IR
dc.subjectسیب‌زمینیfa_IR
dc.subjectمتاآنالیزfa_IR
dc.subjectنگهداریfa_IR
dc.subjectسایر مواردfa_IR
dc.titleفراتحلیل تأثیر عوامل موثر در ضایعات سیب‌زمینی طی انبارداریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات فنی مهندسی - مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش تحقیقات اقتصادی اجتماعی و ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue1
dc.citation.spage49
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد