• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تغذیه آبزیان
    • دوره 10, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات گنجاندن کنجاله و روغن استحصال شده از پودر لارو سوسک بزرگ (Zophobas morio) بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و شاخص‌های احشایی-کبدی بچه ماهیان جوان قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

    (ندگان)پدیدآور
    علاقی, خلیلاسماعیلی فریدونی, ابولقاسماورجی, حسینپقه, اسماعیل
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این مطالعه، اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله (offal) سوپرمیلورم (Zophobas morio) و روغن سوپرمیلورم به جای پودر ماهی و روغن ماهی بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذایی، ترکیب بدن و شاخص ­های احشایی-کبدی در قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد. ابتدا 420 عدد ماهی قزل‌آلا (میانگین وزن اولیه 2/0 ± 12 گرم) به طور کاملاً تصادفی در 21 مخزن پلی‌اتیلنی با ظرفیت مفید 200 لیتر و با تراکم 20 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان در 7 تیمار شامل 3 سطح از جایگزینی کنجاله سوپرمیلورم (25، 50 و 75% کنجاله به جای پودر ماهی) و 3 سطح از جایگزینی روغن سوپرمیلورم (25، 50 و 100% روغن به جای روغن ماهی) در مقایسه با گروه شاهد (جیره حاوی پودر و روغن ماهی) به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که وزن نهایی بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی ماهیان در تیمارهای جایگزینی کنجاله و روغن اختلاف معنی‌دار با گروه شاهد نداشت (05/0P>). مقادیر پروتئین بدن اختلاف معنی داری بین گروه‌های تغذیه‌شده از کنجاله و روغن سوپرمیلورم با گروه شاهد نداشت (05/0P>). میزان چربی بدن با افزایش سطح جایگزینی کنجاله، افزایش معنی‌دار در مقایسه با گروه شاهد داشت (05/0>P) ولی اختلاف معنی‌داری با جایگزینی سطوح مختلف روغن در مقایسه با گروه شاهد دیده نشد (05/0P>). شاخص کبدی در ماهیان تغذیه کرده در سطوح بالاتر از 25% جایگزینی کنجاله افزایش معنی‌دار داشت (05/0>P) ولی تفاوت معنی‌داری در تیمارهای جایگزینی روغن با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0
    کلید واژگان
    کنجاله و روغن سوپرمیلورم
    جایگزینی
    رشد
    شاخص‌های کبدی و احشایی
    قزل‌آلا
    تغذیه آبزیان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2024-12-21
    1403-10-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران
    گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران
    گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران
    مرکز تحقیقات ذخائر آبزیان آبهای داخلی گرگان، مرکز قره سو، گلستان

    شاپا
    2383-4412
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/janb.2025.29422.1268
    https://janb.guilan.ac.ir/article_8586.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1138569

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب