مقایسه اثرات افزودن دو پریبیوتیک گیاهی- تجاری با آنتیبیوتیک محرک رشد تجاری بر فراسنجه-های عملکرد، ایمنی، خونی و رودهایی در جوجههایگوشتی
(ندگان)پدیدآور
بهرامی, سیمینهدایتی, مهدیمنافی, میلادخلجی, سعیدنوع مدرک
Textمقاله آموزشی ، پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
جهت بررسی اثرات افزودن دو پریبیوتیک گیاهی- تجاری با آنتیبیوتیک محرک رشد تجاری بر فراسنجههای عملکرد، ایمنی، خونی و رودهایی در جوجههایگوشتی مطالعهای با استفاده از 128 قطعه جوجهگوشتی یکروزه نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاتصادفی با چهار گروه آزمایشی، چهار تکرار و هشت قطعه جوجه در هر تکرار انجام گردید. گروههای آزمایشی شامل: جیرهغذایی شاهد (بدون افزودنی)، جیره پایه با 04/0 درصد آنتیبیوتیک محرک رشد تتراسایکلین 50 درصد مخلوط در دان، جیره پایه با ۰۵/۰ درصد پریبیوتیک آویانس و جیره پایه با ۱/۰ درصد پریبیوتیک ناچوسل میباشد. نتایج نشان داد که پرندگان دریافتکننده پریبیوتیک ناچوسل و آنتیبیوتیک محرک رشد بهطور معنیداری مصرف خوراک را نسبت به گروه شاهد افزایش داده و در بهبود پاسخایمنی علیه نیوکاسل در مقایسه با گروه آزمایشی شاهد معنیدار بوده است (05/0≥P). همچنین کاهش سطح سرمی تریگلیسرید جوجههایگوشتی در گروه پریبیوتیک آویانس و پریبیوتیک ناچوسل نسبت به گروه شاهد از لحاظ آماری معنیدار گردید (05/0≥P). بیشترین مقدار ارتفاع ویلی در جیره آزمایشی پریبیوتیک ناچوسل و بالاترین نسبت ارتفاعویلی به عمقکریپت در پرندگان دریافتکننده آنتیبیوتیک و پریبیوتیک ناچوسل در مقایسه با گروه شاهد مشاهده گردید (05/0≥P). با توجه به نتایج بهدست آمده از این پژوهش مصرف 05/0 درصد از پریبیوتیک آویانس و 1/0 درصد از پریبیوتیک ناچوسل میتواند بهعنوان جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیک محرک رشد در جیره جوجههایگوشتی پیشنهاد داد.
کلید واژگان
پریبیوتیکعملکرد
بیوشیمیایی
ریختشناسی
جوجهگوشتی
شماره نشریه
29تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته گروه علوم دامی دانشگاه ملایر - دانشکده کشاورزیاستادیار گروه علوم دامی دانشگاه ملایر - دانشکده کشاورزی
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه ملایر - دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر - دانشکده کشاورزی
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ملایر - دانشکده کشاورزی
شاپا
2345-38262645-5951




