تشخیص شیرهای مختلف در شیر شتر با استفاده از روش های ملکولی
(ندگان)پدیدآور
نجفی, محسنتفقدی, ریحانهعزیزی, منصورهمجیدی, بهجتفتحی نجفی, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله آموزشی ، پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شیر شتر بهعنوان یک محصول غذائی و درمانی دارای جذابیتهای مختلفی برای مصرف در درمان و پیشگیری از بیماری میباشد. این امر، خود میتواند باعث ایجاد سوء استفاده برای اختلاط انواع شیر با شیر شتر شده و اصالت آن را تحتتاثیر قرار دهد. در این تحقیق ابتدا با استفاده از روشهای بیوانفورماتیک و بررسی منابع و انجام بلاست، همترازسازی و تجزیه توالیهای در دسترس، پرایمرهای اختصاصی جهت شناسایی شیر شتر، شیر گاو و شیر گوسفند طراحی گردید. ابتدا DNA انواع شیر با استفاده روش فنل/کلروفرم استخراج و پس از ارزیابی، با پرایمرهای طراحی شده مورد آزمون قرار گرفت. سپس شیر گاو و گوسفند با شیر شتر مخلوط و ارزیابی آن با PCR صورت گرفت. با توجه به نتایج حاصل مشخص شد که پرایمرهای طراحی شده ، قابلیت تفکیک انواع شیر را در بین گونههای مذکور دارد و در بررسی غلظتهای مختلف شیر گاو و گوسفند در شیر شتر مشخص شد که با استفاده از روش PCR می توان بهراحتی مقادیر کم شیر تداخلی را در شیر شتر مشخص نمود. لذا این روش، بهعنوان یک روش سریع و مناسب برای بررسی اصالت شیر شتر میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
تقلبپرایمرهای اختصاصی
همترازسازی توالیها
شماره نشریه
24تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استادیار موسسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیشرکت و آزمایشگاه دانش بنیان سورن تکتوس مشهد- شهرک صنعتی توس
شرکت و آزمایشگاه دانش بنیان سورن تکتوس مشهد- شهرک صنعتی توس
موسسه تحقیقات و اکسن و سرم سازی رازی -شعبه شمال شرق
شرکت و آزمایشگاه دانش بنیان سورن تکتوس مشهد- شهرک صنعتی توس
شاپا
2345-38262645-5951




