| dc.contributor.author | نجفی, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | تفقدی, ریحانه | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, منصوره | fa_IR |
| dc.contributor.author | مجیدی, بهجت | fa_IR |
| dc.contributor.author | فتحی نجفی, فاطمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:59:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:59:22Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:59:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:59:22Z | |
| dc.date.issued | 2017-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-03-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-12-14 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نجفی, محسن, تفقدی, ریحانه, عزیزی, منصوره, مجیدی, بهجت, فتحی نجفی, فاطمه. (1396). تشخیص شیرهای مختلف در شیر شتر با استفاده از روش های ملکولی. تحقیقات کاربردی در علوم دامی, 6(24), 3-8. doi: 10.22092/aasrj.2017.115828 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2345-3826 | |
| dc.identifier.issn | 2645-5951 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2017.115828 | |
| dc.identifier.uri | https://asrip.areeo.ac.ir/article_115828.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10342 | |
| dc.description.abstract | <strong>شیر شتر بهعنوان یک محصول غذائی و درمانی دارای جذابیتهای مختلفی برای مصرف در درمان و پیشگیری از بیماری میباشد. این امر، خود میتواند باعث ایجاد سوء استفاده برای اختلاط انواع شیر با شیر شتر شده و اصالت آن را تحتتاثیر قرار دهد. در این تحقیق ابتدا با استفاده از روشهای بیوانفورماتیک و بررسی منابع و انجام بلاست، <em>همترازسازی </em>و تجزیه توالیهای در دسترس، پرایمرهای اختصاصی جهت شناسایی شیر شتر، شیر گاو و شیر گوسفند طراحی گردید. ابتدا </strong><strong>DNA</strong><strong> انواع شیر با استفاده روش فنل/کلروفرم استخراج و پس از ارزیابی، با پرایمرهای طراحی شده مورد آزمون قرار گرفت. سپس شیر گاو و گوسفند با شیر شتر مخلوط و ارزیابی آن با </strong><strong>PCR</strong><strong> صورت گرفت. با توجه به نتایج حاصل مشخص شد که پرایمرهای طراحی شده ، قابلیت تفکیک انواع شیر را در بین گونههای مذکور دارد و در بررسی غلظتهای مختلف شیر گاو و گوسفند در شیر شتر مشخص شد که با استفاده از روش </strong><strong>PCR</strong><strong> می توان بهراحتی مقادیر کم شیر تداخلی را در شیر شتر مشخص نمود. لذا این روش، بهعنوان یک روش سریع و مناسب برای بررسی اصالت شیر شتر میتواند مورد استفاده قرار گیرد. </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 635 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم دامی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات کاربردی در علوم دامی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Applied Animal Science Research Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2017.115828 | |
| dc.subject | تقلب | fa_IR |
| dc.subject | پرایمرهای اختصاصی | fa_IR |
| dc.subject | همترازسازی توالیها | fa_IR |
| dc.title | تشخیص شیرهای مختلف در شیر شتر با استفاده از روش های ملکولی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله آموزشی ، پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار موسسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | شرکت و آزمایشگاه دانش بنیان سورن تکتوس مشهد- شهرک صنعتی توس | fa_IR |
| dc.contributor.department | شرکت و آزمایشگاه دانش بنیان سورن تکتوس مشهد- شهرک صنعتی توس | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات و اکسن و سرم سازی رازی -شعبه شمال شرق | fa_IR |
| dc.contributor.department | شرکت و آزمایشگاه دانش بنیان سورن تکتوس مشهد- شهرک صنعتی توس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 6 | |
| dc.citation.issue | 24 | |
| dc.citation.spage | 3 | |
| dc.citation.epage | 8 | |