• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 5, شماره 18
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 5, شماره 18
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ‌ اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمن‌‌زنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    دادگر, سینانوبخت, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.065 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمن‌زنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (4×2) شامل 4 سطح ضایعات چمن‌زنی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 025/0 درصد) با تعداد 432 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. استفاده از ضایعات چمن‌‌زنی تا سطح 4 درصد جیره، در مقایسه با جیره شاهد، اثرات معنی‌‌داری بر عملکرد جوجه‌‌ها نداشت، لیکن سطح 6 درصدی آن موجب کاهش وزن، وزن نهایی، شاخص تولید و افزایش ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). استفاده از ضایعات چمن‌‌زنی تا سطح 4 درصد جیره، اثرات معنی‌داری بر صفات لاشه جوجه‌‌ها نداشت، ولی سطح 6 درصدی از آن درصد سنگدان را افزایش داد (05/0>P). وجود 6 درصد ضایعات چمن‌‌زنی در جیره موجب کاهش کلسترول و HDL خون شد. به طور کلی استفاده از 4 درصد ضایعات چمن‌‌زنی در جیره جوجه‌‌های گوشتی اثرات منفی بر عملکرد و صفات لاشه جوجه‌‌های گوشتی ندارد، لیکن سطح 6 درصدی آن موجب کاهش عملکرد شده و درصد سنگدان را افزایش می‌‌دهد. استفاده از آنزیم نتوانست عملکرد جوجه‌‌ها را بهبود دهد..
    کلید واژگان
    آنزیم
    جوجه‌های گوشتی
    صفات لاشه
    ضایعات چمن‌‌زنی
    عملکرد
    تغذیه طیور

    شماره نشریه
    18
    تاریخ نشر
    2016-05-21
    1395-03-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
    دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.107078
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_107078.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10296

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب