تعیین ارزش غذایی دانه تاج خروس و استفاده از آن در جیره غذایی جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
یعقوبفر, اکبرصفامهر, علیرضاقادری, هیمننوع مدرک
Textمقاله آموزشی ، پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور تعیین ارزش غذایی و بررسی اثرات استفاده از دانه تاج خروس[1] (واریته الترا) در جیره غذایی، بر عملکرد و صفات لاشهی جوجه های گوشتی انجام گرفت. ترکیبات شیمیایی دانه تاج خروس شامل ماده خشک، پروتئین خام، فیبر خام، خاکستر، چربی خام به ترتیب 0/91، 5/17، 4/8 ، 7/2 و 4/5 درصد در ماده خشک بود، انرژی خام و انرژی قابل متابولیسم آن به ترتیب 4515 و 1807 کیلو کالری در کیلوگرم ماده خشک تعیین گردید. برای تعیین اثر دانه تاج خروس بر عملکرد جوحه های گوشتی از تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه آرین (مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 5، 10 و 15 درصد دانه تاج خروس در جیرههای غذایی جوجه های گوشتی در دو دوره سنی، 1 تا 21 و 22 تا 42 روزگی بود. تیمارهای آزمایشی از لحاظ مقدار خوراک مصرفی در سن 1 تا 21 روزگی و 22 تا 42 روزگی اختلاف معنیداری داشتند (05/0≤ P). جوجه های گوشتی که از جیره غذایی بدون دانه تاج خروس (تیمار شاهد) استفاده کرده بودند، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل کمتری نسبت به دیگر گروههای آزمایشی داشتند (05/0≤ P). سطوح مختلف دانه تاج خروس سبب افزایش معنی داری در وزن سینه جوجه های گوشتی نسبت به تیمار شاهد گردید، بطوریکه که سطح 5 و 10 درصد بیشترین تاثیر را نسبت به سایر تیمارها نشان دادند. بر اساس نتایج حاصل از این آزمایش سطح کمتر از 5 درصد دانه تاج خروس در جیره غذایی جوجه های گوشتی قابل توصیه است.
شماره نشریه
12تاریخ نشر
2014-10-231393-08-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استاد ، موسسه تحقیقات علوم دامی کشوردانشیار ، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزد اسلامی واحد مراغه
شاپا
2345-38262645-5951




