• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات سطوح مختلف ویتامین C در جیره غذایی بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های هضمی و برخی فاکتورهای استرسی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت سمیت تحت کشندة سم مالاتیون

    (ندگان)پدیدآور
    جوانمردی, سینارضایی توابع, کامرانمرادی, سعیدبیات غیاثی, لیلا سادات
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    435.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تحقیق حاضر با هدف بررسی اثرات تغذیه­ای ویتامین C بر بهبود وضعیت رشد، متابولیک و فاکتورهای استرسی خون در ماهی قزل­ آلای رنگین­ کمان تحت استرس ناشی از سمیت تحت­ کشنده مالاتیون انجام گردید. در این آزمایش ماهی­ ها به مدت 28 روز در معرض 25 درصد غلظت LC­­50­ 96 ساعته سم مالاتیون قرار گرفتند و در طی این مدت با سطوح مختلف ویتامین C (صفر، 300، 600 و 900 میلی­گرم بر کیلوگرم جیرة غذایی) تغذیه شدند. در پایان نتایج حاصل از بررسی شاخص های رشد افزایش معنی­داری در میزان افزایش وزن و همچنین ضریب رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با بیشترین سطح ویتامینی (900 میلی گرم) نشان داد (0/05>P). ضریب تبدیل غذایی نیز در ماهیان تحت تیمار، کاهش معنی­ داری نسبت به سایر تیمارها نشان داد. در مورد آنزیم­های هضمی به­ جز افزایش فعالیت آنزیم لیپاز در تیمارهای تغذیه شده با سطوح 600 و 900 میلی­گرم ویتامین C که فعالیت این آنزیم به ترتیب به صورت معنی­ داری افزایش یافت، فعالیت سایر آنزیم­ها تحت غلظت­ های متفاوت ویتامین در جیره تفاوت معنی­داری نشان ندادند. از شاخص­های استرسی خون سطح گلوکز در تیمار شاهد در مقایسه با سایر تیمار­ها به‌طور معنی­ داری بیشتر بود. سطح کورتیزول خون نیز در تیمار 900 میلی­گرم ویتامین C در جیره، به شکل معنی­ داری از سایر تیمارها کمتر بود. نتایج بیان‌گر این است که ویتامین C به­ عنوان یک عامل ضد استرس و آنتی اکسیدان، استرس وارده به ماهی را کاهش می‌دهد و سبب بهبود وضعیت متابولیک و عملکرد رشد ماهی قزل­آلای رنگین­کمان شود.
    کلید واژگان
    سم ارگانوفسفره
    اسید آسکوربیک
    آنزیم‌های هضمی
    عامل ضد استرس
    قزل‌آلای رنگین‌کمان

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_63250.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/99165

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب