• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات به کار گیری عصاره گیاه پنج انگشت (Vitex agnus-castus) بر عملکرد تولیدمثلی، رشد و بقاء در ماهی دم شمشیری (Xiphophorus helleri)

    (ندگان)پدیدآور
    زمانی, شادیسوداگر, محمددادگر, شهرامآدینه, حسینحاجی بگلو, عباسعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    250.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پنج انگشت (Vitex agnus-castus)، گیاهی گلدار از خانواده شاه­پسند (Verbenaceae)،که به­ عنوان گیاه زینتی در ایران پرورش می­ یابد. در این آزمایش اثر عصاره اتانولی گیاه پنج انگشت بر عملکرد تولید‌مثلی، برخی فاکتور‌های رشد و بقاء در فرزندان نسل اول ماهیان دم‌شمشیری (Xiphophorus helleri) مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان مولد با جیره حاوی سطوح مختلف عصاره گیاه پنج انگشت، صفر (شاهد)، 750 (تیمار 2)، 1000 (تیمار 3) و 1250 (تیمار 4) میلی‌گرم بر کیلو‌گرم جیره غذایی به مدت 2 ماه تغذیه شدند. در پایان آزمایش نتایج نشان داد که افزودن 1250 میلی­ گرم عصاره گیاه پنج انگشت به جیره غذایی سبب افزایش معنی‌داری در وزن نهایی، طول نهایی، شاخص افزایش وزن، درصد افزایش وزن و نرخ رشد ویژه نسبت به تیمار شاهد شد (0/05>P). بیشترین میزان هم‌آوری نسبی و شاخص گنادوسوماتیک در تیمار 3 مشاهده شد. نتایج همچنین نشان داد که بالاترین نسبت لارو به مولد ماده در تیمار 4 مشاهده شد (0/05>P). در مجموع می­ توان بیان کرد که تغذیه­ی مولدین ماده دم­ شمشیری با غلظت 1250 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره عصاره­ی گیاه پنج انگشت می‌تواند باعث افزایش و بهبود شاخص‌های رشد، هماوری نسبی و شاخص گنادوسوماتیک شود.
    کلید واژگان
    ماهی دم شمشیری
    گیاه پنج انگشت
    فاکتورهای رشد
    بقاء
    تولیدمثل

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
    گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس، ایران.
    روه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_61629.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/99163

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب