اثر برهمکنش قارچ عامل بیوکنترلی Microdochium bolleyi بر عامل بیماری پاخوره غلات (Gaeumannomyces graminis) در خاک تیمار شده با کودهای ازته و فسفره
(ندگان)پدیدآور
شریفی رائینی, امیرحسینجمالی, صمدفاطمی, اکرمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پاخوره گندم از جمله مهمترین بیماریهای گندم در سراسر جهان میباشد. در این تحقیق برای اولین بار اثر کودهای فسفره و ازته و قارچ اندوفیت Microdochium bolleyi بر کنترل بیماری پاخوره گندم (رقم پیشگام) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش گلخانهای در قالب طرح کاملاً تصادفی و شامل تیمارهای شاهد، کاربرد کودهای ازته و فسفره به نسبتهای مختلف ( 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم سوپرفسفات تریپل ، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم اوره) به تنهایی، همراه با بیمارگر (Gaeumannomyces graminis) همچنین قارچ اندوفیت M. bolleyi بود. وزن خشک ریشه، وزن تر اندام هوایی، ارتفاع گیاه و کلروفیل برگ و درصد آلودگی ریشه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین وزن خشک ریشه، وزن تر اندام هوایی، ارتفاع گیاه و کلروفیل برگ به طور معنی داری (P
کلید واژگان
پاخوره غلاتمهار زیستی
میکرودوخیوم
گندم
کرمانشاه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2021-05-221400-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهیپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازیدانشیار قارچ شناسی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی
گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
شاپا
2322-28832423-8090




