• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 19, پاییز 1401
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم غذایی و تغذیه
    • دوره 19, پاییز 1401
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه‌ی تاثیر عصاره گیاه سیاه شور مصری Suaeda aegyptiaca بر روی باکتری‌های آغازگر ماست و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ارگانولپتیکی آن

    (ندگان)پدیدآور
    ذوالقدر, سحرحقیقت خواجوی, شبنم
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: با تغییر ذائقه افراد جامعه، تولیدکنندگان به تولید محصولات جدید با ارزش غذایی بالا سوق داده شده‌اند. امروزه استفاده از سبزیجات در طعم‌دار کردن ماست مقبولیت زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش عصاره الکی گیاه سیاه‌شور مصری تهیه و در سطوح 05/0، 1/0، 2 و 5/2 درصد (وزنی/وزنی) در فرمولاسیون تهیه ماست کم چرب استفاده شد. ابتدا خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی عصاره‌ها بررسی و سپس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، میکروبی و اُرگانولپتیکی تیمارهای تهیه شده طی 28 روز نگهداری در یخچال °C 4 ارزیابی شدند. یافته‌ها: عصاره‌ها در تمامی سطوح فعالیت ضد اکسیدانی نشان دادند و میزان MIC تمامی غلظت‌ها بر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس‌، اشرشیاکلی و آسپرژیلوس نایجر برابر 500 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و MBC عصاره روی باکتری‌ها بر به ترتیب 1000، 2000 و 2000 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتایج نشان داد افزودن عصاره به همراه باکتری‌های آغازگر ماست موجب جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی و کپک آسپرژیلوس نایجر گردید بدون اینکه تاثیر منفی بر رشد باکتری‌های آغازگر داشته باشد. افزایش ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی در ماست با افزایش غلظت عصاره افزایش اما با گذشت زمان کاهش یافتند (05/0
    کلید واژگان
    باکتری‌های آغازگر
    عصاره گیاه سیاه شور مصری
    فعالیت آنتی‌اکسیدانی
    ضد میکروبی
    ماست

    شماره نشریه
    1401
    تاریخ نشر
    2022-09-23
    1401-07-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

    شاپا
    2008-0123
    2423-8155
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jftn.2022.65637.11180
    https://jftn.srbiau.ac.ir/article_20313.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/984139

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب