مطالعهی تاثیر عصاره گیاه سیاه شور مصری Suaeda aegyptiaca بر روی باکتریهای آغازگر ماست و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ارگانولپتیکی آن
(ندگان)پدیدآور
ذوالقدر, سحرحقیقت خواجوی, شبنم
نوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: با تغییر ذائقه افراد جامعه، تولیدکنندگان به تولید محصولات جدید با ارزش غذایی بالا سوق داده شدهاند. امروزه استفاده از سبزیجات در طعمدار کردن ماست مقبولیت زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده است. مواد و روشها: در این پژوهش عصاره الکی گیاه سیاهشور مصری تهیه و در سطوح 05/0، 1/0، 2 و 5/2 درصد (وزنی/وزنی) در فرمولاسیون تهیه ماست کم چرب استفاده شد. ابتدا خواص آنتیاکسیدانی، ضد میکروبی عصارهها بررسی و سپس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، میکروبی و اُرگانولپتیکی تیمارهای تهیه شده طی 28 روز نگهداری در یخچال °C 4 ارزیابی شدند. یافتهها: عصارهها در تمامی سطوح فعالیت ضد اکسیدانی نشان دادند و میزان MIC تمامی غلظتها بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و آسپرژیلوس نایجر برابر 500 میلیگرم بر میلیلیتر و MBC عصاره روی باکتریها بر به ترتیب 1000، 2000 و 2000 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج نشان داد افزودن عصاره به همراه باکتریهای آغازگر ماست موجب جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی و کپک آسپرژیلوس نایجر گردید بدون اینکه تاثیر منفی بر رشد باکتریهای آغازگر داشته باشد. افزایش ترکیبات فنولی و آنتیاکسیدانی در ماست با افزایش غلظت عصاره افزایش اما با گذشت زمان کاهش یافتند (05/0
کلید واژگان
باکتریهای آغازگرعصاره گیاه سیاه شور مصری
فعالیت آنتیاکسیدانی
ضد میکروبی
ماست
شماره نشریه
1401تاریخ نشر
2022-09-231401-07-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایراناستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
شاپا
2008-01232423-8155



