ارزیابی جمعیت میکروبی و خواص کیفی گوشت گوساله تازه بستهبندی شده ، تحت اتمسفر اصلاح شده و اسانسهای زرماری و زیره
(ندگان)پدیدآور
اژدر, مریمزند, نازنین
نوع مدرک
Textمقاله علمی - پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف سه نوع مخلوط گازی (دیاکسید کربن ، نیتروژن و اکسیژن) و نیز تحت خلأ و بستهبندی بدون تزریق گاز و اسانسهای رزماری و زیره برای افزایش زمان ماندگاری گوشت تازه گوساله در شرایط دمای یخچال (0C4) درون یک پوشش3 لایه 124 میکرون مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: بستهبندی شاهد با 4 نوع بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده با ترکیبهای گازی که شامل 1) 80 درصد CO2 + 20 درصد N2 ، 2) 20 درصد CO2 + 80 درصد N2 ،3) 5/48 درصد CO2 + 5/48 درصد N2 + 3 درصد O2 و 4) تحت خلأ ، به همراه تزریق اسانسهای زیره ورزماری به میزان 5/1 درصد وزنی و بدون اسانس بودند ، مقایسه گردید. نمونههای بستهبندی شده، طی 20 روز در زمانهای مختلف مورد آزمونهای شمارش باکترهای هوازی ، باکترهای بیهوازی ، pH ، مقدار پراکسید و ارزیابیهای حسی قرار گرفتند.
یافتهها: مدت ماندگاری گوشت گوساله با اسانس رزماری تحت ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 5/48 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 به ترتیب20 ،18 و 15 روز و تحت خلأ و شاهد12 و 8 روز ، در ترکیبات گازی 80 درصد CO2 همراه با اسانس زیره 17 روز ، با 5/48 درصد CO2 ، 30 درصد CO2 15 و13روز ، در خلأ و شاهد 10 و6 روز . در نمونههای بدون تزریق اسانس، در ترکیبات گازی 80 درصد CO2 ، 5/48 درصد CO2 ، 20 درصد CO2 ، تحت خلاء و شاهد به ترتیب10،11،13، 8 و4 روزگزارش شد.
نتیجهگیری: بهترین شرایط در روز بیستم متعلق به نمونههای حاوی اسانس رزماری تحت شرایط 80 درصد CO2 بود وتأثیر مطلوبی برجمعیت میکروبی(باکتریهای هوازی" logcfu/ml 314/5" و باکتریهای بیهوازی" logcfu/ml 770/3") ، میانگین تغییرات pH (42/5) ، میزان پراکسید(993/3) و نیز خواص حسی نمونهها گذاشت.
کلید واژگان
"بستهبندی تحت اتمسفر اصلاح شده""گوشت تازه گوساله"
"اسانس رزماری"
" اسانس زیره"
شماره نشریه
1401تاریخ نشر
2022-06-221401-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد ، گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایراناستادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین - پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
شاپا
2008-01232423-8155



