• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی انار
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله ترویجی انار
    • دوره 3, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر ترکیبات، خصوصیات و کاربردهای قسمت‌های مختلف میوه انار (Punica granatum L.) با تاکید بر روغن هسته آن

    (ندگان)پدیدآور
    رضائی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.070 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    انار با نام علمی Punica granatum L. از خانواده پونیکاسه است. بخش‌های مختلف درخت انار (گل، برگ، پوست درخت، ریشه، دانه، پوست میوه، آب و غیره) هر کدام بصورت مجزا دارای کارکردهای خاص درمانی هستند. ترکیبات شیمیایی میوه‌ها بسته به نوع رقم و شرایط آب‌و‌هوایی منطقه رویشی می‌تواند متفاوت باشد. میوه انار توسط یک پریکارپ (پوست) پوشیده شده است و هر یک از بذرهای آن توسط یک کیسه شفاف حاوی آب پوشیده شده است، که آریل نامیده می‌شود. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که انار دارای مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آلی، ترکیبات فنولیک، قندها، ویتامین‌های محلول در آب و ترکیبات معدنی هستند. انار حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات فیتوشیمیایی نظیر پلی‌فنول‌ها، قندها، اسیدهای چرب، ترکیبات مطر، اسیدهای آمینه، توکوفرول‌ها، استرول‌ها، ترپنوئیدها و آلکالوئیدها می‌باشند، که هر کدام دارای اثرات ویژه‌ای بر سلامت انسان هستند. هسته انار تا حدود 20 درصد روغن دارد، که مهمترین اسیدهای چرب روغن هسته انار پونیسیک اسید است، علاوه بر آن لینولئیک ، اولئیک ، پالمتیک ، استئاریک و مریستیک اسید نیز جزو اسیدهای چرب اصلی در روغن انار هستند. همچنین انار دارای مقادیر بالایی از الاجیک اسید ، گالیک اسید ، کاتچین ، کوئرستین ، کلروژنیک اسید ، فلوریزین ، پروتوکاچیک اسید ، کافئیک اسید ، کوماریک اسید و فرولیک اسید است.
    کلید واژگان
    انار
    روغن هسته انار
    آنتی‌اکسیدانت
    پونیسیک اسید

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2022-09-23
    1401-07-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
    سازمان پدید آورنده
    علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

    URI
    https://pej.areeo.ac.ir/article_127685.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/932907

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب