مجله ترویجی انار

ارسال های اخیر

  • خشک‌کن خورشیدی روشی مناسب برای تولید انار دانه 

    جوکار, اکبر (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2023-05-22)
    ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان انار در دنیا است و سالانه بیش از یک میلیون تن انار تولید می‌کند. ضایعات انار بین 30 الی 50 درصد است. این ضایعات شامل انارهای درجه 2 و 3، آفتاب‌سوخته و ترک‌خورده می‌باشد که می‌توان دانه‌های ...

  • مروری بر روند صادرات انار در ایران 

    خوشنودی فر, زهرا؛ نرجسی, وحیده؛ اشتری, صدیقه؛ گودرزی, غلامرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2023-05-22)
    رمز موفقیت سیاست و توسعه اقتصادی، تأکید بر خصوصیات خاص بخش‌های اقتصادی، یا توسعه درون‌زا، با استفاده از پتانسیل منابع انسانی، سازمان ها و منابع فیزیکی محلی مختص هر یک از بخش‌های تولیدی کشور است. یکی از مهم‌ترین بخش‌های ...

  • پوشش‌های سایبان و تاثیر آنها در کنترل عوامل محیطی در باغ‌های انار 

    نرجسی, وحیده (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2022-09-23)
    در سال‌‌های اخیر بر اثر تغییرات اقلیمی کره زمین که منجر به گرم‌تر شدن هوا و کاهش بارندگی گردیده است، مشکلاتی در مناطق انار‌خیز کشور ایجاد شده که این امر باعث ایجاد عارضه‌های فیزیولوژیک آفتاب‌سوختگی، ترکیدگی پوست میوه و ...

  • بهره وری آب باغات انار تحت کنتورهای هوشمند آب در ارسنجان فارس 

    شاهرخ نیا, محمدعلی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2022-09-23)
    انار مهمترین محصول باغی در دشت ارسنجان فارس می باشد. مدیریت آبیاری باغات انار نقش مهمی در کیفیت و کمیت محصول تولیدی دارد. یکی از راههای استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی کشور تحویل حجمی آب با استفاده از کنتورهای هوشمند ...

  • مروری بر ترکیبات، خصوصیات و کاربردهای قسمت‌های مختلف میوه انار (Punica granatum L.) با تاکید بر روغن هسته آن 

    رضائی, علی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2022-09-23)
    انار با نام علمی Punica granatum L. از خانواده پونیکاسه است. بخش‌های مختلف درخت انار (گل، برگ، پوست درخت، ریشه، دانه، پوست میوه، آب و غیره) هر کدام بصورت مجزا دارای کارکردهای خاص درمانی هستند. ترکیبات شیمیایی میوه‌ها بسته ...

  • بررسی کارآیی مصرف آب در تولید انار در استان مرکزی 

    گودرزی, مصطفی؛ شاهرخ نیا, محمدعلی؛ هدایتی پور, ابوالفضل؛ میرفتاح, سید محمد مهدی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2022-09-23)
    حجم آب مصرفی در تولید محصولات زراعی و باغی به عنوان یکی از شاخص‏های ارزیابی استفاده بهینه از منابع آب نقش مهمی در مدیریت و برنامه‏ریزی‌های کلان برای تولید پایدار محصولات دارد. لذا در این تحقیق اندازه‌گیری مستقیم و مزرعه‌ای ...

  • پتانسیل انار در تولید محصولات فرآوری شده 

    بصیری, شادی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2022-09-23)
    انار به خانواده پونیکاسه تعلق دارد و بومی کشور ایران است. قسمت‌های مختلف میوه انار دارای ترکیبات مهم با ارزش تغذیه‌ای و دارویی فراوان است. انار حاوی خواص ضد‌باکتری، ‌ویروس و قارچ است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد ...

  • پوشش‌های سایبان و تاثیر آنها در کنترل عوامل محیطی در باغ‌های انار 

    نرجسی, وحیده (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    در سال‌‌های اخیر بر اثر تغییرات اقلیمی کره زمین که منجر به گرم‌تر شدن هوا و کاهش بارندگی گردیده است، مشکلاتی در مناطق انار‌خیز کشور ایجاد شده که این امر باعث ایجاد عارضه‌های فیزیولوژیک آفتاب‌سوختگی، ترکیدگی پوست میوه و ...

  • بهره وری آب باغات انار تحت کنتورهای هوشمند آب در ارسنجان فارس 

    شاهرخ نیا, محمدعلی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    انار مهمترین محصول باغی در دشت ارسنجان فارس می باشد. مدیریت آبیاری باغات انار نقش مهمی در کیفیت و کمیت محصول تولیدی دارد. یکی از راههای استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی کشور تحویل حجمی آب با استفاده از کنتورهای هوشمند ...

  • بررسی کارایی ابزار پیله‌پروانه به منظور استقرار نهال‌های یک تا دو ساله انار 

    مروج الاحکامی, بیتا؛ وظیفه شناس, محمد رضا؛ راستین, حسین (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    کمبود آب از مهم‌ترین عوامل محدودکننده رشد و عملکرد گیاهان در مناطق بیابانی می‌باشد. با توجه به اینکه یکی از ابزارهای مناسب مدیریت آبیاری در مناطق بیابانی، فناوری واترباکس است؛ در این تحقیق ابزار مدیریت آبیاری پیله‌پروانه ...

  • تأثیر فرمولاسیون شربت کنسرو و دمای انبار بر خصوصیات شیمیایی و ارگانولپتیکی کنسرو آریل‌های ‌انار 

    مظفری گنبری, منصوره؛ آصفی, نارملا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    انار به‌دلیل داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ویتامین‌های مختلف، از نظر تغذیه‌ای و دارویی بسیار مورد توجه است. این میوه می‌تواند به‌صورت تازه‌خوری و فرآوری‌شده مورد‌استفاده قرار‌گیرد. حفظ خواص کیفی محصولات فرآوری‌شده در طول ...

  • برنامه آبیاری کاربردی برای درختان انار در شهرستان کازرون فارس 

    شاهرخ نیا, محمدعلی؛ بنیان پور, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    انار میوهای گرمسیری و بومی کشور ایران بوده و از ارزش تغذیه‌ای و اقتصادی ویژه‌ای برخوردار است. بررسی‌ها نشان داده که کم آبی می‌تواند باعث کاهش کمیت و کیفیت محصول انار شود. کاهش میزان منابع آبی کشور در سال‌های اخیر صرفه‌جویی ...

  • افزایش بهره‏ وری مصرف آب در باغات انار 

    گودرزی, مصطفی (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    پایداری تولید محصول در کشاورزی یک هدف بسیار مهم برای بسیاری از کشاورزان و سیاست‏گزاران بخش کشاورزی می‏باشد. در این بین عامل آب مهمترین فاکتور برای پایداری تولید محصولات کشاورزی و باغی بخصوص در مناطق خشک و نیمه‏خشک می‏باشد. ...

  • تعیین مناطق مستعد کشت انار در استان اصفهان بر پایه‌ی احتمال وقوع یخبندان های زمستانه 

    جلالی, امیرهوشنگ؛ نیکوئی, علیرضا (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2021-10-23)
    در سال‌های اخیر انار به دلیل تحمل تنش‌های محیطی بیش از پیش مورد توجه باغداران قرار گرفته و افراد زیادی سعی در پیدا کردن جایگاه ویژه‌ای برای آن در الگوی کشت مناطق خود هستند. سرمای زمستانه که وقوع آن در برخی از سال‌ها در ...

  • ردیابی و پیشگیری از نماتد ریشه گرهی در نهالستان‌های انار 

    کریمی پور فرد, هادی؛ سعیدی, کریم (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2020-01-21)
    وجود آلودگی های آشکار و بعضاً پنهان به نماتد ریشه گرهی در نهال‌های انار،احداث نهالستان در زمین‌های آلوده به نماتد ریشه گرهی و رعایت نکردن نکات بهداشتی جهت پیشگیری از ورود آلودگی به نهالستان از طریق خاک، آب، وسایل، ماشین ...

  • ضرورت محلولپاشی آهن و روی و افزایش ماده آلی خاک درمدیریت تغذیه انار در استان خراسان رضوی 

    ذبیحی, حمیدرضا؛ پیش بین, منصوره (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2020-01-21)
    تامین عناصر غذایی به میزان مورد نیاز به شکل قابل‌جذب و در زمان مناسب یکی از مهمترین عوامل موثر بر عملکرد و کیفیت انار تولیدی می‌باشد. عناصر غذایی را به دو روش عمده، روش خاکی و محلولپاشی می‌توان در اختیار گیاه قرار داد. ...

  • استفاده از پلیمر سوپر جاذب برای افزایش کارآیی مصرف آب انار 

    رحیمیان, محمد حسین؛ دادیور, مسعود (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2020-01-21)
    به منظور صرفه جویی در مصرف آب درخت انار، پروژه ای در یکی از باغهای بجستان از شهرهای استان خراسان رضوی اجرا گردید. این پروژه به مساحت 5/0 هکتار به دو قسمت 25/0 هکتار تقسیم شد. در یک قسمت (شاهد) دور آبیاری طبق عرف زارع انجام ...

  • عارضه دانه سفیدی در انار (L. Punica granatum ) و راهکارهای کاهش آن 

    فرجی, سکینه؛ نعیمی, محمد؛ طباطبایی, ضیاالدین؛ کیخایی, فاطمه؛ شیخی, مسلم؛ میر عبداحق, اکبر (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2020-01-21)
    انار گیاهی است که در مناطق گرمسیری ونیمه گرمسیری پرورش یافته ، بنابر شواهد موجود انار بومی ایران و کشورهای همجوار مانند افغانستان، آذربایجان و ترکیه می‌باشد. در میان کشورهای تولید کننده انار مانند هند، چین، ترکیه و ایالات ...

  • مدیریت کاربردی نماتد ریشه گرهی در باغ های انار 

    حاتم آبادی فراهانی, مریم (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2019-05-22)
    نماتدهای ریشه گرهی (Meloidogyne spp.) از عوامل مهم بیمارگر خاکزی هستند که به دلیل دامنه میزبانی وسیع (بسته به میزان جمعیت و درجه حساسیت میزبان) می‌توانند در اکثر مزارع و باغ‌ها ایجاد خسارت اقتصادی نمایند. انار یکی از گیاهان ...

  • معرفی نیازهای اکولوژیکی و برخی خصوصیات کمی وکیفی میوه انار رقم واندرفول 

    جلیلی مقدم, زهرا؛ لطیفیان, مسعود (مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, 2019-05-22)
    انار با نام علمیL. Punica granatumیکی از میوه های مهم مناطق نیمه گرمسیری است که در اقلیم نیمه گرمسیری و مدیترانه ای دارای رشد و باردهی خوبی است. در ایران ارقام مختلف انار در بسیاری از استان‌های کشور در سطحی حدود نود هزار ...

View more