• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Aquatic Research
    • Volume 9, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Aquatic Research
    • Volume 9, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Dietary short-chain organic acids enhanced resistance to bacterial infection and hepatopancreatic structural integrity of the giant freshwater prawn, Macrobrachium rosenbergii

    (ندگان)پدیدآور
    Ng, Wing-KeongLim, Chia-LingRomano, NicholasKua, Beng-Chu
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.208 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The use of short-chain organic acids in the diets of aquacultured animals as a prophylactic to bacterial pathogens is receiving increasing research and commercial interest. After giant freshwater prawns, Macrobrachium rosenbergii, were fed diets supplemented with formic (FA), citric (CA), lactic (LA), propionic acid (PA), an organic acid blend (OAB) at 1% or a control diet (no additives) for 6 weeks, the prawns were subjected to Vibrio harveyi challenge for 2 weeks. From all remaining prawns, the hepatopancreatic histopathology was examined. Results showed that the survival of prawns to V. harveyi challenge was significantly higher (P 
    کلید واژگان
    Organic acids
    lactic acid
    Macrobrachium rosenbergii
    Vibrio challenge
    Hepatopancreas

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-12-01
    1396-09-10
    ناشر
    IAU (Tonekabon)- Iran
    سازمان پدید آورنده
    Fish Nutrition Laboratory, School of Biological Sciences, Universiti Sains Malaysia, 11800, USM, Penang, Malaysia
    Fish Nutrition Laboratory, School of Biological Sciences, Universiti Sains Malaysia, 11800, USM, Penang, Malaysia
    Fish Nutrition Laboratory, School of Biological Sciences, Universiti Sains Malaysia, 11800, USM, Penang, Malaysia
    National Fish Health Research Centre, Batu Maung, Penang, Malaysia

    شاپا
    2008-4935
    2008-6970
    URI
    https://dx.doi.org/10.1007/s40071-017-0177-y
    http://submission.intelaquares.com/article_671947.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/896

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب